Rabu, 4 Disember 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Majlis Khatan Perdana meriah

Posted:

Majlis Khatan Perdana meriah

Majlis Khatan Perdana meriah

MAHMUD (dua dari kiri) beramah mesra dengan sebahagian kanak-kanak yang menyertai program Khatan Perdana di Nibong Tebal, Pulau Pinang baru-baru ini.


KHATAN. Seramai 100 kanak-kanak dari sekitar kawasan Dewan Undangan Negeri Sungai Acheh menyertai program Khatan Perdana kali keempat yang diadakan di Sekolah Kebangsaan Sungai Setar, Nibong Tebal, Pulau Pinang baru-baru ini.

Program anjuran bersama Pergerakan Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian Nibong Tebal itu diadakan bagi memberi peluang kepada keluarga kurang berkemampuan untuk melaksanakan tuntutan agama Islam terhadap anak lelaki mereka secara percuma.

Ahli Dewan Undangan Negeri Sungai Acheh, Datuk Mahmud Zakaria berkata, program itu bertujuan merapatkan hubungan silaturahim dalam kalangan anggota masyarakat di kawasan itu selain bagi menghidupkan semula budaya berkhatan secara beramai-ramai.

Koperasi SMAKL terima Anugerah Lima Bintang

Posted:

Koperasi SMAKL terima Anugerah Lima Bintang

Koperasi SMAKL terima Anugerah Lima Bintang


KAMARUL ARIFFIN (tiga dari kanan) menunjukkan hadiah yang dimenangi selepas Koperasi SMAKL dipilih menerima Anugerah Lima Bintang di Kuala Lumpur baru-baru ini.


ANUGERAH. Koperasi Sekolah Menengah Agama Kuala Lumpur (SMAKL) terpilih menerima Anugerah Lima Bintang pada majlis Sambutan Hari Koperasi Sekolah peringkat Kebangsaan 2013 yang diadakan di sebuah hotel di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Kejayaan merangkul anugerah itu membolehkan SMAKL membawa pulang hadiah plak dan pakej pelancongan koperasi bernilai RM3,000.

Pengetua SMAKL, Kamarul Ariffin Mohd. Sharif berkata, anugerah itu diharap menjadi pemangkin dalam usaha meningkatkan lagi pencapaian koperasi sekolah itu bagi meraih lebih banyak pengiktirafan pada masa akan datang.

Sambutan Hari Koperasi Sekolah itu dianjurkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

Wanita Batu Sapi dapat bantuan barangan elektrik

Posted:

Wanita Batu Sapi dapat bantuan barangan elektrik

Wanita Batu Sapi dapat bantuan barangan elektrik


RAHIMAH (enam dari kanan) bersama ahli Wanita UMNO Bahagian Batu Sapi bergambar pada majlis penyampaian barangan elektrik oleh wakil Jabatan Pertanian Negeri Sabah di Sandakan, Sabah baru-baru ini.


BANTUAN. Jabatan Pertanian Negeri Sabah mengorak langkah dalam membantu meningkatkan penglibatan golongan wanita dalam industri ekonomi kecilan-kecilan.

Antara langkah yang dibuat adalah menyumbang barangan elektrik berupa pengisar buah kepada golongan tersebut sebagai modal awal untuk bergelar usahawan.

Majlis penyerahan sumbangan itu diterima oleh Ketua Wanita UMNO Batu Sapi, Rahimah Asrah di Pejabat Pertubuhan Peladang Kawasan Sandakan di Labuk Jaya, Sandakan.

Dengan adanya bantuan itu diharap dapat membuka ruang untuk menjana pendapatan usahawan kecil dalam kalangan ahli-ahli pergerakan Wanita dalam bidang perniagaan," katanya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved