Isnin, 10 Februari 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Perjumpaan famili Tok Man berjaya kumpul 500 ahli keluarga

Posted:

Perjumpaan famili Tok Man berjaya kumpul 500 ahli keluarga

Perjumpaan famili Tok Man berjaya kumpul 500 ahli keluarga

SERAMAI 500 ahli keluarga Tok Man berjaya disatukan buat julung-julung kalinya dalam perjumpaan famili besar itu di Teluk Intan, Perak baru-baru ini.


MERIAH. Seramai 500 ahli keluarga Tok Man berkumpul meraikan Hari Keluarga di Kampung Sungai Kerawai, Teluk Intan, Perak baru-baru ini.

Pengurus majlis, Mohd. Ishak Mohd. Yusof berkata, tujuan majlis itu diadakan bertujuan untuk mengeratkan hubungan dalam kalangan keluarga sekali gus memupuk semangat saling mengenali antara satu sama lain.

"Kami mengesan mereka melalui Facebook dan juga melalui perjumpaan di majlis perkahwinan atau jika ada kematian. Saya mengambil masa antara dua hingga tiga bulan untuk mengatur pertemuan ini," katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Hari keluarga Tok Man yang diadakan buat julung-julung kalinya itu dihadiri kira-kira 500 sanak saudara yang datang dari Pulau Pinang, Johor dan Perak.

Tok Man atau nama sebenarnya Che Man Ahmad merupakan antara penduduk terawal yang mengusahakan perniagaan kedai runcit di Kampung Sungai Kerawai.

Tok Man meninggal dunia pada tahun 1971.

Bagi memeriahkan lagi majlis itu, beberapa acara turut diadakan termasuk kenduri kesyukuran, doa selamat dan permainan sukan kampung.

MBSA ungguli Anugerah Program Zon Bersih PBT Selangor

Posted:

MBSA ungguli Anugerah Program Zon Bersih PBT Selangor

MBSA ungguli Anugerah Program Zon Bersih PBT Selangor


DATUK Bandar Shah Alam, Datuk Mohd. Jaafar Mohd. Atan (depan lapan dari kiri) bergambar beramai-ramai bersama staf MBSA selepas majlis itu diumumkan juara keseluruhan Program Zon Bersih PBT 2013 di Pusat Konvensyen Shah Alam, Selangor baru-baru ini.


TERBERSIH. Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) mengungguli Anugerah Program Zon Bersih Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) Selangor 2013 yang diadakan di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC), Shah Alam, Selangor baru-baru ini.

Timbalan Pengarah Komunikasi Dan Korporat MBSA, Shahrin Ahmad berkata, selain anugerah terbaik keseluruhan, MBSA turut memenangi enam kategori lain.

Kategori tersebut ialah Anugerah Keseluruhan, Anugerah Utama Zon Bersih, Anugerah Jawatankuasa Penduduk Paling Aktif, Kriteria Pemantauan Kebersihan dan Kriteria Penyelenggaraan Landskap.

"Kejayaan MBSA ini mengulangi pencapaian tahun 2012 sekali gus berjaya mengatasi 11 PBT lain di seluruh Selangor.

"Antara pendekatan yang dilakukan MBSA untuk memastikan tahap kebersihan di bandar raya ini berada pada tahap terbaik termasuklah dengan melakukan pemantauan kemudahan infrastruktur awam dan memperkenal program kitar semula," katanya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved