Isnin, 15 Julai 2013

Kosmo Online - Rencana Utama

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Rencana Utama


Rawatan kecantikan di rumah

Posted:

Rawatan kecantikan di rumah

Rawatan kecantikan di rumah

KESIBUKAN dan kesuntukan masa untuk memanjakan diri di spa sering dijadikan alasan oleh kebanyakan wanita yang bekerjaya. Kadangkala harga perkhidmatan tata rias yang dianggap mahal menjadi penyebab mereka melupakan hasrat tersebut.

Tidak dinafikan, ada segelintir golongan wanita di negara ini yang kurang rajin keluar rumah semata-mata untuk ke spa atas pelbagai alasan tersendiri.

Namun, dengan perkhidmatan spa bergerak yang diperkenalkan oleh Harmony Mall Sdn. Bhd. baru-baru ini, ia boleh menjadi penyelesaian kepada masalah tersebut.

Perkhidmatan yang diberikan nama Harmony Myspa itu merupakan spa bergerak pertama di negara ini. Ia merupakan inisiatif seorang personaliti terkenal dalam dunia penyiaran iaitu Zamzarina Zambri.

Zamzarina, 40, merupakan pengacara program bual bicara RTM Apa Kata Wanita Bersama Zamzarina.

Terikat dengan rutin harian sebagai seorang penyanyi nasyid kontemporari daripada kumpulan Safiya membuatkan Nurain T. Abdullah, 40, memilih untuk menggunakan perkhidmatan spa bergerak bagi menjimatkan masa.

"Perkhidmatan spa bergerak memudahkan saya kerana hanya dengan satu panggilan telefon, saya boleh menjalani rawatan kecantikan ala spa di rumah sendiri.

"Rawatan juga bagus kerana operator Harmony Myspa seorang yang bertauliah dan produk yang digunakan pula berkualiti walaupun harganya lebih murah berbanding perkhidmatan spa di luar," katanya yang melakukan rawatan spa di luar sebanyak dua kali sebulan sebelum ini.

Selepas mencuba beberapa kali perkhidmatan tersebut, Nurain berminat untuk menjadi salah seorang operator kerana modal yang diperlukan ialah RM4,888.

Operator Harmony Myspa, Suhaila Yaakup, 38, berkata, dia memilih untuk perniagaan tersebut kerana modalnya berpatutan dan tidak memerlukan sewaan tapak premis.


RUZIDAH (kiri) menunjukkan kaedah menyapu krim muka ke wajah pelanggan sambil dipantau oleh Zamzarina (tengah) dan Suhaila.


"Bahkan harga bagi setiap perkhidmatan jauh lebih murah sekali ganda daripada harga yang ditawarkan di spa, sekali gus ia dapat membantu pelanggan menjimatkan wang mereka.

"Bekalan produk yang diberi oleh Harmony Mall pula boleh digunakan sebanyak 40 kali rawatan," katanya ketika ditemui di Segambut, Kuala Lumpur baru-baru ini. Beliau mengakui dapat menjana pendapatan lumayan dengan hanya bergerak dari rumah ke rumah.

Seorang lagi operator, Noor Azira Abdullah, 40, yang berkhidmat sebagai seorang guru di Machang, Kelantan pula sanggup memandu sejauh 400 kilometer ke Kuala Lumpur bagi menghadiri kursus latihan yang dikendalikan oleh Harmony Mall.

Masa fleksibel

Dia hanya mengetahui mengenai spa bergerak tersebut melalui majalah dan tertarik untuk menyertainya kerana masa yang diperuntukkan untuk perniagaan tersebut sangat fleksibel.

"Saya hanya perlu bekerja pada hujung minggu selepas menamatkan tugas sebagai seorang guru pada hari persekolahan. Ia juga boleh dijadikan pendapatan sampingan bagi mengisi masa terluang.

"Pelanggan juga pasti lebih selesa jika segalanya dilakukan di rumah mereka tanpa perlu bimbang dengan anak-anak di rumah yang terpaksa ditinggalkan sekiranya ingin ke spa," jelasnya yang sudah lama berminat dengan kursus tata rias diri.

Harmony Mall bekerjasama dengan dua orang tenaga pengajar kemahiran yang bertauliah dan berpengalaman luas untuk berkongsi kaedah rawatan wajah, kuku tangan dan kaki serta urutan badan yang betul kepada peserta yang berminat.


PELANGGAN akan dimanjakan dengan urutan pada badan dan tangan sementara menunggu skrub pada wajah kering.


Seorang daripada tenaga pengajar yang terlibat, Ruzidah Ishak, 47, berkongsi pengalamannya selama 13 tahun berkecimpung dalam bidang urutan terapi kecantikan kepada mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia tersebut.

"Peserta akan diberi tunjuk ajar selama tiga hari di sini (Harmony Mall). Ia meliputi cara melakukan rawatan wajah yang betul, amalan kebersihan ketika bertugas, teknik urutan yang berkesan dan cara berinteraksi dengan pelanggan.

"Kami akan memantau operator (peserta) dari semasa ke semasa. Ia bagi memastikan mereka mempraktikkan apa yang telah dipelajari di sini," katanya yang sudah mempunyai kira-kira 1,000 pelajar ketika mengajar di Giat Mara pada tahun 2007 hingga 2011.

Katanya, rawatan wajah tidak boleh dipandang ringan kerana teknik urutan pada wajah sebenarnya boleh membantu meremajakan kembali kulit wajah pelanggan.

Kaedah urutan yang betul boleh membantu membuang toksin pada wajah ke beberapa titik nodul limfa dan secara tidak langsung dapat menegangkan kulit muka.

Operator juga perlu mahir mengurut badan dan tangan pelanggan sementara menunggu masker yang disapu pada wajah kering.

"Urutan yang berterusan membuatkan interaksi dengan pelanggan tidak terhenti. Pelanggan akan lebih berminat untuk menggunakan khidmat operator berkenaan pada masa akan datang sekiranya mereka berasa selesa," ujarnya.

Populariti dart lembut

Posted:

Populariti dart lembut

Populariti dart lembut


DART tradisional semakin terpinggir apabila pertandingan dart lembut menawarkan hadiah yang tinggi.


JIKA berbicara tentang pemain dart, fikiran sering terbayang gaya stereotaip lelaki pertengahan umur dan bertubuh besar sambil meneguk minuman alkohol. Bagaimanapun, imej itu beransur hilang apabila semakin ramai mula memberi perhatian terhadap permainan yang telah melalui arus transformasi.

Pemain generasi baharu telah memajukan permainan dart melalui versi berteknologi tinggi. Ia lengkap dengan teknik pencahayaan dan bunyi yang menggunakan perisian komputer bagi mewujudkan dimensi terkini.

Permainan dart baharu atau dipanggil dart lembut itu mendapat sambutan meluas di Jepun sehingga pengaruhnya kini menapak ke beberapa buah negara Asia. Ia juga mempunyai kelab dan perlawanan berprofil tinggi dengan menawarkan hadiah berjumlah HK$5 juta (RM2.04 juta)

Salah seorang pemain terbaik dari Singapura, Paul Lim menerangkan, cara permainan dart tradisional berbeza dengan cara baharu iaitu dari segi penggunaan papan elektronik.

Selain itu, besi keluli pada hujung dart tradisional digantikan dengan bahan plastik. Bagaimanapun, cara pengiraan hampir sama dengan yang lama.

"Kebanyakan pemain meminati dart kerana ia mudah dan ringkas," ujar Paul. Dia merupakan pemain pertama yang melontar sembilan dart secara sempurna ketika kejohanan dunia pada tahun 1990.

"Saya bermain dart besi sejak 38 tahun lalu dan mula terlibat dengan dart lembut ini 15 tahun lepas. Ia lebih cepat dan ringkas. Tidak perlu berfikir secara serius kerana mereka hanya mahukan keseronokan ketika bermain," jelasnya.

Lebih tiga dekad

Walaupun dart baharu ini sudah dimainkan sejak beberapa tahun kebelakangan ini, ia sebenarnya dicipta pada tahun 1977 oleh pengilang dart, Harrow di Amerika Syarikat.

Pengilang dan pengedar papan dart lembut, Dartlive, telah menyambungkan permainan itu ke seluruh dunia secara elektronik supaya pemain dapat berlawan antara satu sama.


SALAH sebuah bar yang menyediakan permainan dart lembut di Hong Kong.


Dilancarkan pada tahun 2003 di Jepun, syarikat tersebut mengembangkan operasi ke luar negara pada 2009 ketika membuka premis di Hong Kong. Semenjak itu, ia merebak sehingga ke 14 negara.

"Ketika kami bermula di Hong Kong, boleh dikatakan terdapat hampir 500 orang pemain baharu setiap hari. Ia seperti berada dalam kelab malam, sangat mengujakan," kata Paul yang merupakan antara peneraju awal permainan itu.

Setiap pemain akan membayar sejumlah wang atau menggunakan kad keahlian. Ia akan menyimpan rekod permainan mereka. Malah, terdapat juga aplikasi telefon yang membolehkan pemain bermain secara maya.

Ketua Pegawai Eksekutif Dartlive Hong Kong, Steve Ngu, menyasarkan untuk menukar permainan tradisional ke era elektronik.

"Syarikat kami merupakan kombinasi antara alam nyata dan virtual. Anda akan bermain secara fizikal dan boleh saling berhubung dalam talian.

"Kami mahu menjadi platform antara pemain di alam maya. Sasaran kami untuk mengumpulkan sebanyak mungkin peserta tidak kira atlet atau orang biasa.

"Ia seperti kerajaan kecil. Kami menjemput orang ramai untuk datang dan berada di sini," kata Steve. Dia menjangkakan industri ini akan meningkat sehingga 200 juta pemain seluruh dunia.

Kebanyakan pengilang dart seperti Harrows, Unicorn dan Target melihat perkembangan itu sesuatu yang menguntungkan memandangkan banyak aksesori dart lembut dijual bersama dart keluli besi.

Dalam usaha untuk mendominasi pasaran dart baharu itu, Dartlive menganjurkan Kejohanan Dunia Dart Lembut.

Pertandingan itu bermula di Hong Kong pada bulan April lepas sebelum menjelajah negara lain di seluruh dunia. Pada acara terakhir pada bulan Disember, para pemenang berpeluang merebut wang tunai sebanyak RM410,000.

Trend permainan

Steve percaya sukan itu akan menenggelamkan dart tradisional dalam masa tiga tahun lagi akibat jumlah wang kemenangan yang tinggi.


SYARIKAT pengeluar dart lembut, Dartlive membawa inovasi baharu dalam permainan dart.


Kebanyakan pemain asal dart lama juga merebut peluang untuk bersaing dalam pertandingan itu. Sebelum ini, pemain dart dari Jepun, Takehiro Suzuki menjuarai kejohanan tersebut pada tahun lepas bersama Mitsumasa Hoshino.

Bagi pemain biasa, mereka sukar berada dalam kelompok teratas perlawanan dan penyertaan tersebut sekadar menghangatkan permainan yang kini menjadi satu trend. Ia dijelaskan oleh Ketua Pegawai Eksekutif iDarts Group, Eric Chu, yang menjalankan perniagaan bar dart di Hong Kong.

"Pemain dart ibarat seorang model kerana mereka kelihatan moden dan glamor berbanding pemain tradisional. Jika dahulu, kepekaan tinggi perlu bagi seorang pemain, tetapi dart lembut tidak memerlukan semua itu.

"Mereka sekadar mahukan keseronokan ketika bermain dart baharu ini," jelasnya. - AFP

Kredit: www.kosmo.com.my

Kosmo Online - Komuniti Kita

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


JAS Perlis anjur kempen lupus barangan elektrik terpakai

Posted:

JAS Perlis anjur kempen lupus barangan elektrik terpakai

JAS Perlis anjur kempen lupus barangan elektrik terpakai


PARA peserta bergambar ketika menyertai kempen pelupusan barangan elektrik terpakai di Kangar baru-baru ini.


KESEDARAN. Kira-kira 150 penduduk menyertai kempen 'e-waste' iaitu kaedah pelupusan barangan elektrik terpakai anjuran Jabatan Alam Sekitar (JAS) Perlis di Kampung Wang Besar, Bintong, Kangar, baru-baru ini.

Kempen yang digerakkan oleh 10 pelajar Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra, Kangar itu bertujuan mendedahkan penduduk kampung kaedah melupuskan barangan elektrik terpakai dengan cara selamat di kawasan kampung agar tidak mencemarkan alam sekitar.

Turut hadir pada kempen itu iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri Bintong, Rela Ahmad dan Naib Canselor, Universiti Malaysia Perlis, Prof. Datuk Kamarudin Hussin.

MAIWP agih makanan kepada 4 badan kebajikan

Posted:

MAIWP agih makanan kepada 4 badan kebajikan

MAIWP agih makanan kepada 4 badan kebajikan


OTHMAN (kanan) menyampaikan makanan untuk berbuka puasa kepada golongan fakir dan miskin di Kuala Lumpur baru-baru ini.


AGIH. Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) menerusi Baitumal mengagihkan 400 bungkus makanan berbuka puasa kepada golongan fakir dan miskin kepada empat badan kebajikan di sekitar Kuala Lumpur baru-baru ini.

Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Othman Mustapha berkata, empat badan kebajikan tersebut ialah Pertubuhan Pembangunan Orang Buta Malaysia, Persatuan Warga Emas Permata Iman, Persatuan Kebangsaan Pekak Malaysia dan Persatuan Ibu Tunggal Mawar Titiwangsa.

"Pada tahun ini Baitulmal MAIWP telah memperuntukkan sebanyak RM376,200 wang zakat bagi edaran makanan berbungkus sepanjang tahun termasuklah RM69,000 bagi edaran pada bulan Ramadan," katanya.

MBSA serah sumbangan sempena Ramadan

Posted:

MBSA serah sumbangan sempena Ramadan

MBSA serah sumbangan sempena Ramadan


MOHD. JAAFAR (kiri) menyampaikan barang keperluan kepada sebuah keluarga di Shah Alam baru-baru ini.


SUMBANGAN. Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menyerahkan sumbangan wang tunai dan barangan keperluan kepada 120 individu kurang bernasib baik di Batu Tiga, Paya Jaras, Kampung Subang di Shah Alam baru-baru ini.

Penerima terdiri daripada golongan kelainan upaya, ibu tunggal, anak yatim dan warga emas.

Sumbangan tersebut disampaikan oleh Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Mohd. Jaafar Mohd. Atan.

Timbalan Pengarah Komunikasi dan Korporat MBSA, Shahrin Ahmad berkata, penyerahan sumbangan menerusi program Ziarah Ramadan itu adalah sebahagian daripada Program Local Agenda 21 Shah Alam.

Kredit: www.kosmo.com.my

Kosmo Online - Negara

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Negara


Dua beranak parah ditembak

Posted:

Dua beranak parah ditembak

Dua beranak parah ditembak

DI RUMAH inilah Zahari dan anak lelakinya parah selepas ditembak penjenayah yang menyamun mereka di Kampar, Perak kelmarin.


KAMPAR – Tiga penjenayah bergelar Geng Hilux bertindak kejam apabila bukan sahaja melarikan pelbagai barangan berharga malah tergamak menembak dua beranak ketika mangsa cuba mempertahankan sebuah kenderaan pacuan empat roda (4WD) jenis Toyota Hilux milik mereka dari dilarikan suspek kelmarin.

Kejadian di Taman Sejahtera di sini pada pukul 8.30 malam itu mencederakan seorang tauke kedai runcit, Zahari Din, 51, dan anak lelakinya, Zaharith Aiman Mahami, 13, apabila satu das tembakan yang dilepaskan menembusi perut Zahari sebelum mengenai paha kanan remaja tersebut.

Bagaimanapun, dosa tak terampun yang dilakukan penjenayah kejam tersebut berbalas apabila salah seorangnya ditangkap tiga jam kemudian selepas terlibat dalam kemalangan sewaktu dihambat polis peronda yang dapat mengesan kelibatnya di Jalan Langkap-Kampar, Tapah, kira-kira 20 kilometer dari sini.

Timbalan Ketua Polis Perak, Datuk A. Paramasivam berkata, kejadian berlaku apabila tiga penjenayah bersenjatakan parang, pistol dan memakai topeng tersebut menyerbu masuk ke dalam rumah mangsa ketika Zahari, isteri dan anaknya sedang berehat di ruang tamu.

Katanya, suspek kemudian merampas dua buah telefon bimbit, kunci Toyota Hilux, kunci rumah, kad pengenalan, buku cek dan buku akaun Tabung Haji.

"Zahari kemudian nekad mengambil sebilah parang untuk mempertahankan diri sewaktu salah seorang penjenayah cuba menghidupkan 4WD tersebut yang diletakkan di halaman rumah.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Penjawat awam disamun, dipaksa lakukan seks oral

Posted:

Penjawat awam disamun, dipaksa lakukan seks oral

Penjawat awam disamun, dipaksa lakukan seks oral

PETALING JAYA – Seorang penjawat awam wanita melalui detik hitam dalam hidupnya apabila dia bukan sahaja menjadi mangsa samun malah dipaksa melakukan seks oral oleh penjenayah yang menyamar sebagai pengajar sekolah memandu di Jalan 5/54 di sini pada Jumaat lalu.

Turut hilang dalam kejadian pada pukul 1 petang, kereta Perodua Kancil milik sekolah memandu tersebut.

Sebelum kejadian, mangsa yang berusia 20-an itu sedang menunggu pengajar sekolah memandu itu yang keluar mengisi minyak kereta pelajar lain.

"Tiba-tiba muncul seorang lelaki mengaku sebagai pengajar dan meminta mangsa memandu kereta tersebut ke satu kawasan perumahan di Jalan 5/54.

"Suspek ketika itu mengekori kereta dipandu mangsa menaiki motosikal," kata satu sumber ketika dihubungi di sini semalam.

Sumber itu memberitahu, ketika sampai di belakang satu kawasan perumahan di Jalan 5/54 itu, suspek yang mengaku memiliki senjata api memaksa mangsa menyerahkan semua barang berharga miliknya.

Bagaimanapun, suspek tidak menunjukkan senjata api tersebut.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Tidak boleh keluar wang KWSP untuk langsai hutang kad kredit

Posted:

Tidak boleh keluar wang KWSP untuk langsai hutang kad kredit

Tidak boleh keluar wang KWSP untuk langsai hutang kad kredit

KUALA LUMPUR – Kerajaan tiada cadangan untuk membenarkan pengeluaran Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) bagi menyelesaikan kes bankrap akibat hutang kad kredit.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan berkata, pengeluaran wang KWSP hanya dibenarkan untuk tujuan persaraan atau untuk tujuan tambahan nilai simpanan itu.

Sehubungan itu, katanya, pengeluaran untuk tujuan melangsaikan hutang kad kredit atau hutang-hutang lain adalah tidak selaras dengan prinsip KWSP sebagai organisasi keselamatan yang menyediakan wang jaminan untuk persaraan.

"Pengeluaran seumpama itu akan mengurangkan jumlah simpanan dan menjejaskan kecukupan jumlah simpanan apabila bersara kelak," katanya ketika menjawab soalan Nawawi Ahmad (BN-Langkawi) pada sesi soal jawab persidangan Dewan Rakyat di sini semalam.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Kredit: www.kosmo.com.my

Kosmo Online

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


Bangunan makmal Fakulti Sains, UiTM terbakar

Posted:

Bangunan makmal Fakulti Sains, UiTM terbakar

Bangunan makmal Fakulti Sains, UiTM terbakar

15/07/2013 9:31pm

SHAH ALAM - Sebuah bangunan setingkat yang menempatkan empat buah bilik makmal untuk Fakulti Sains musnah dalam satu kebakaran di Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini petang tadi.

Ketika kejadian pada pukul 4.15 petang itu, difahamkan kira-kira tiga pelajar bersama seorang pensyarah serta seorang pembantu makmal sedang menjalankan eksperimen dalam salah sebuah bilik.

Bagaimanapun kesemua mereka sempat keluar melarikan diri apabila menyedari api mula merebak dipercayai berpunca dari sebuah bilik makmal yang terletak di bahagian tengah bangunan.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Shah Alam, Mohd. Khairi Daud berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada pukul 4.26 petang sebelum lima jentera bersama kira-kira 30 anggota dari balai bomba di sini bergegas ke lokasi.

Menurutnya, setiba di tempat kejadian, asap hitam dilihat berkepul-kepul dan api sedang marak membakar bangunan setingkat itu.

"Pasukan bomba terpaksa mengambil masa kira-kira sejam untuk mengawal kebakaran itu daripada terus merebak dan api berjaya dipadamkan sepenuhnya pada pukul 7.20 malam tadi. - KOSMO!

Penipuan online: Polis Sabah siasat laman web terkemuka

Posted:

Penipuan online: Polis Sabah siasat laman web terkemuka

Penipuan online: Polis Sabah siasat laman web terkemuka

15/07/2013 9:10pm

LABUAN - Polis Sabah sedang menyiasat beberapa kes penipuan melibatkan perniagaan secara online, dengan tumpuan kepada sebuah organisasi internet berasaskan laman web terkemuka.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Sabah Superitendan Saiman Kasran berkata, perniagaan online dijalankan syarikat berasaskan laman web popular itu dilaporkan telah menipu banyak pembeli.

Katanya ini mengakibatkan kebanyakan mereka ditipu ribuan ringgit sejak tahun lepas, tanpa menerima produk dan bayaran balik.

"Walaupun jumlah kes masih belum mencapai tahap amat membimbangkan, tetapi kami sedang memburu mereka yang terlibat dalam penipuan ini," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Perniagaan online oleh syarikat itu telah menarik ribuan pembeli menerusi promosi menarik produk mereka termasuk hartanah, perkakasan elektrik, kereta dan kerja.

Modus operandinya ialah menjual dan membeli produk secara online melibatkan pembeli secara online.

Sementara itu, seorang pengadu yang hanya mahu dikenali sebagai "Rosli Yussof' berkata beliau menempah dua pasang baju secara online seperti diiklankan syarikat itu dan dijanjikan dihantar dalam dua minggu.

"Tetapi selepas dua ke tiga minggu, tidak menerima apa-apa. Seorang rakan, sementara itu kerugian hampir RM10,000 dalam dua transaksi pernigaan secara online," dakwanya. - Bernama

Raja Azmi selamat bertunang

Posted:

Raja Azmi selamat bertunang

Raja Azmi selamat bertunang

15/07/2013 8:31pm

HULU KLANG - Penerbit filem kontroversi Raja Azmi Raja Sulaiman, 54, telah selamat bertunang dengan Mohd. Eddie Ghazali, 45, dalam satu majlis yang berlangsung di sini malam ini.

Raja Azmi berkata, dia sebenarnya begitu teruja dan gemuruh sebelum majlis berlangsung, tetapi sangat bersyukur kerana semuanya berjalan dengan lancar.

"Perasaan saya ketika ini pastinya cukup gembira dan sukar untuk digambarkan dengan kata-kata, malah saya tidak sangka yang kini sudah menjadi tunangan orang.

"Sudah tentu saya merupakan insan yang cukup bertuah kerana tidak ramai yang berpeluang untuk bertunang buat kali kedua. Saya anggap ini merupakan anugerah Allah yang paling besar," ujarnya selepas acara berakhir.

Sementara itu, Eddie yang merupakan pemain bass kum pulan rock CRK yang popular sekitar 90-an berkata, dia turut gembira kerana telah bertemu dengan pasangan hidup setelah lima tahun menduda.

"Walaupun tempoh perkenalan kami agak singkat iaitu selama lima bulan sahaja, tetapi saya tidak kisah kerana hubungan percintaan itu pastinya akan menjadi lebih erat selepas kami berkahwin nanti," ujarnya.

Pasangan tersebut akan bertunang selama dua bulan sahaja dan kedua-duanya bakal mendirikan rumah tangga pada 15 September ini. - KOSMO!

Kredit: www.kosmo.com.my

Kosmo Online - Dunia

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Dunia


Kabinet Mesir hampir jadi kenyataan

Posted:

Kabinet Mesir hampir jadi kenyataan

Kabinet Mesir hampir jadi kenyataan

PEMANGKU Naib Presiden Mesir yang baru dilantik, Mohamed ElBaradei (tengah) berjabat tangan dengan pemangku Presiden, Adly Mansour (kanan) di Kaherah semalam.- AFP


KAHERAH - Pemangku Perdana Menteri Mesir, Hazem Al-Beblawi mengadakan perbincangan lanjut semalam bagi membentuk ahli Kabinet baharu ketika pihak pendakwa raya meneliti kes jenayah terhadap bekas presiden, Mohammed Morsi dan ahli pergerakan Ikhwanul Muslimin.

Al-Beblawi yang diiringi oleh Naib Presiden baharu Mesir, Mohamed ElBaradei memulakan perbincangan bersama calon-calon bagi jawatan Kabinet dengan rundingan diteruskan semalam.

Barisan Kabinet baharu Mesir akan diumumkan sama ada esok atau Rabu ini.

Menurut Al-Beblawi, beliau menjangkakan barisan ahli Kabinet itu nanti akan merangkumi 30 kementerian.

Keutamaan Kabinet baharu tersebut adalah untuk memastikan keselamatan negara, meningkatkan aliran barangan dan perkhidmatan serta persediaan mengadakan pilihan raya parlimen dan presiden.

Al-Beblawi juga telah menetapkan jadual untuk pilihan raya berkenaan pada awal tahun depan.

Sementara itu, pejabat pendakwa raya memberitahu kelmarin bahawa pihaknya sedang menyiasat aduan yang difailkan terhadap Morsi dan beberapa pemimpin Ikhwanul Muslimin termasuk ketuanya, Mohamed Badie.

Aduan tersebut termasuk jenayah mengintip, menghasut melakukan keganasan dan merosakkan ekonomi negara.

Morsi turut dituduh berat sebelah dan lebih mementingkan Ikhwanul Muslimin sehingga menyebabkan ekonomi negara jatuh di samping gagal melindungi kaum minoriti.

Ahli-ahli Ikhwanul Muslimin telah menolak untuk menyertai kerajaan peralihan dengan puluhan ribu penyokong mengadakan tunjuk perasaan pada Jumaat lalu kerana menuntut pemerintahan semula Morsi. - AFP

Fosil cicak dalam batu ambar

Posted:

Fosil cicak dalam batu ambar

Fosil cicak dalam batu ambar


SEEKOR cicak purba ditemui di dalam ketulan batu ambar di Mexico semalam.- Agensi


SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS, Mexico - Sepasukan saintis di Mexico sedang mengkaji fosil lengkap seekor cicak purba yang pernah hidup sekitar 23 juta tahun dahulu yang terpelihara di dalam seketul batu ambar, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Fosil ambar yang berbentuk trapezoid dengan bangkai cicak di dalamnya ditemui beberapa bulan lalu di pusat cari gali ambar di Simojovel, Chiapas di sini.

Kebiasaannya, batu ambar akan mengandungi tumbuhan-tumbuhan dan haiwan kecil di dalamnya, namun untuk menemui haiwan yang sempurna seperti cicak tersebut, ia jarang berlaku.

Kajian awal mendapati cicak itu merupakan seekor spesies baharu cicak daripada keluarga Anolis.

Penemuan itu kini dipamerkan di Muzium Ambar di sini.

Saintis Universiti Autonomi Kebangsaan Mexico, Francisco Riquelme berkata, spesimen itu berukuran 4.5 sentimeter panjang dengan 1.3 sentimeter lebar.

Spesimen cicak itu masih lengkap mempunyai tisu kulit dan tisu badan yang lembut. - Agensi

Soulik semakin lemah selepas membadai China

Posted:

Soulik semakin lemah selepas membadai China

Soulik semakin lemah selepas membadai China


SEORANG askar membantu seorang lelaki melarikan diri daripada ombak besar yang melanda Wenzhou, dalam wilayah Zhejiang pada Jumaat lalu.- REUTERS


BEIJING - Taufan Soulik diklasifikasi sebagai ribut biasa selepas angin kencang itu memaksa ratusan ribu penduduk di tenggara China berpindah.

Sebelum itu, Soulik membunuh sekurang-kurangnya dua orang di Taiwan.

Pusat Meteorologi Kebangsaan China memberitahu, status Taufan Soulik diturunkan kepada ribut tropika kelmarin dan pada awal semalam, ribut itu bergerak ke kawasan pedalaman dari wilayah Fujian.

Agensi berita Xinhua melaporkan, taufan itu menyebabkan sistem pengangkutan dan aktiviti perniagaan di seluruh Taiwan terjejas.

Soulik juga menyebabkan gangguan bekalan elektrik ke 520,000 rumah di ibu kota Taiwan, Taipei sebelum membadai pesisir pantai Fujian petang kelmarin.

Seramai 300,000 orang di Fujian telah dipindahkan sebelum ketibaan taufan tersebut.

Sekitar 5,500 askar dikerahkan ke bahagian tenggara China bagi membantu usaha menyelamat.

Pengangkutan awam di bandar raya Ningde telah digantung buat sementara waktu manakala sejumlah penerbangan di Lapangan Terbang Changle di ibu negeri wilayah Fujian, Fuzhou telah dibatalkan sejak Jumaat lalu.

Sementara itu, seorang anggota polis berusia 50 tahun maut dihempap bata di Taipei manakala di sebuah lagi bandar Taiwan, Miaoli seorang wanita berumur 54 tahun mati selepas terjatuh dari bumbung rumahnya.

Seorang lelaki di bandar Taichung, tengah Taiwan hilang selepas hanyut di dalam sungai.

Agensi Bomba Kebangsaan Taiwan melaporkan, Taufan Soulik menyebabkan sekurang-kurangnya 104 kecederaan di pulau itu.

Di tanah besar China pula, hujan lebat menjelang ketibaan Taufan Soulik menyebabkan beberapa kejadian tanah runtuh di wilayah Sichuan dengan lebih 200 orang dikhuatiri terbunuh atau hilang sejak beberapa hari lalu

Lebih dua juta orang terjejas dalam bencana alam di wilayah itu. - Agensi

Kredit: www.kosmo.com.my

Kosmo Online - Hiburan

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Hiburan


Lebih lantang bersuara

Posted:

Lebih lantang bersuara

Lebih lantang bersuara

BERTEMU dengan penyanyi Shila Amzah pada majlis pradengar album terbaharunya berjudul Shila Amzah di Red Box, Pavillion, Kuala Lumpur baru-baru ini terpancar ketena- ngan pada wajahnya.

Senyuman manis sentiasa diukir di bibirnya, walaupun soalan 'panas' diajukan tentang soal hati dan kisah cinta lamanya yang pernah mencetuskan kontroversi suatu ketika dahulu.

Tidak melatah mahupun marah, Shila mengaku yang dia tidak boleh memadam masa silamnya. Cintanya bersama pelakon Sharnaaz Ahmad ber- akhir dengan agak tragis.

Namun, impak kejadian itu, Shila bangkit menjadi gadis yang lebih tabah dan melepaskan segala bebanan di hati menerusi lagunya.

Pasti apabila mendengar lagu Masih Aku Cinta, ramai yang akan mengaitkan dirinya dengan cinta kontroversinya itu.

Shila bagaimanapun mengakui lagu tersebut sememangnya dihasilkan ketika dirinya dalam kekusutan saat kontroversi cintanya itu heboh diperkatakan media.

"Apabila saya sedang marah dan sedih, lebih mudah untuk menghasilkan lagu kerana ia terhasil dari lubuk hati dan menerusi pengalaman saya sendiri, bukannya imaginasi.

"Selepas melepaskan beban di hati menerusi lagu, saya berasa lebih lega. Itu hanyalah sejarah dan sekarang saya hanya memandang ke hadapan sahaja," katanya.

Disoal adakah dia meminta kebenaran bekas kekasihnya, Sharnaaz untuk berkongsi rahsia hati dan cintanya dengan peminat menerusi lagu tersebut, Shila memberikan jawapan yang tegas.

Ujarnya, dia tidak memerlukan kebenaran sesiapa untuk menulis lagu kerana itu perasaan yang dirasai ketika lagu tersebut dihasilkan.

Masih Aku Cinta yang menjadi single pertamanya itu cukup sedap didengar.

Shila mengakui, bukan mudah untuknya berterus terang dalam lagu yang menceritakan kisahnya sendiri.

Ini kerana apabila mendengar lagu itu, pasti ada pihak yang tidak akan berhenti mengaitkan Shila dengan lelaki yang pernah menjadi cinta hatinya itu dahulu.

"Saya sedar lagu-lagu yang saya tulis tentang pengalaman cinta sendiri boleh memberi kesan dan bukan mudah untuk saya berterus terang kepada semua orang.

"Sewaktu berkarya saya tidak berfikir tentang perkara lain. Apa sahaja kesannya, saya sudah bersedia untuk hadapinya," ujarnya.

Tambah Shila, sudah 13 tahun usia pembabitan dirinya dalam industri muzik.

Dia bersyukur apabila akhirnya diberi peluang untuk mencorakkan albumnya sendiri, termasuk bertindak sebagai penerbit bersama dengan komposer terkenal Helen Yap dan Aubrey Suwito.

FIGURA ini mahu melupakan kisah hitam silam dan melangkah ke hadapan dengan penuh yakin.


Malah, dia sendiri mencipta keseluruhan lima buah lagu berjudul Masih Aku Cinta, Sedar, Cinta Hati, Tulis dan Maaf.

Ujarnya: "Seronok sebenarnya bila saya diberi kebenaran sepenuhnya untuk mengekpresi diri. Mungkin apa yang saya hadapi juga dilalui oleh peminat yang mendengar lagu saya.

"Ini suatu pengajaran untuk saya. Hikmahnya, saya jadi lebih kuat dan terhasillah lagu-lagu baharu dalam tempoh yang agak cepat.

"Tentang pembikinan album yang memakan masa selama lima bulan, ini pengalaman pertama saya bertindak selaku penerbit. Bukan mudah sebenarnya untuk menyiapkan sebuah lagu dan prosesnya agak rumit.

"Sebelum ini sebagai penyanyi, saya datang ke studio rakaman, menyanyi dan pulang. Ketika merakamkan album, saya harus fikirkan semua benda bermula daripada konsep sehinggalah kepada lagu, nampaknya saya telah belajar banyak perkara baharu," tuturnya lagi.

Jelas gadis berusia 23 tahun itu, selepas segala kontroversi dan kelahiran album terbaharunya, kini bermulalah fasa baharu kehidupannya.

Jujurnya, bukan mudah, tanyalah kepada mana-mana orang yang mempunyai pengalaman putus cinta terutama selebriti sepertinya, namun dia bersyukur kerana sentiasa disokong peminat dan mempunyai keluarga yang amat menyayanginya.

"Alhamdulillah, nampaknya perjalanan kerjaya dan kehidupan saya bertambah baik daripada sebelum ini," simpulnya ringkas.

Awi Rafael

Sebelum ini, ramai mengenali Shila sebagai gadis yang lembut dan sentiasa menjaga hati orang di sekelilingnya. Dia juga sering mendahulukan orang lain daripada dirinya sendiri, termasuklah soal hati dan perasaan.

Namun, selepas kontroversi cintanya itu, Shila bangkit dan berubah menjadi seorang yang lebih tegas.

Akuinya, mungkin ramai orang yang akan merungut tentang perubahan dirinya yang berlaku secara drastik, namun ramai yang tidak sedar, hakikatnya sebenarnya itulah Shila Amzah yang sebenar.

"Saya mengambil perubahan secara drastik kerana sudah penat menjadi Shila yang sentiasa berhati-hati. Sekarang, saya lebih selesa menjadi diri saya sendiri dan saya berharap keterbukaan serta kelantangan saya dalam bersuara akan diterima ramai.

"Sebelum ini, saya sentiasa dahulukan orang lain, akhirnya perasaan dan hati saya yang terluka. Selepas ini, kalau saya tidak suka atau sakit hati, saya akan berterus terang. Saya akan pentingkan diri sendiri daripada orang lain, saya tidak mahu lagi kepala saya dipijak," tuturnya.

Selain itu, Shila yang dikaitkan sebagai orang ketiga dalam episod putus cinta penyanyi Awi Rafael dan pelakon Hanez Suraya hanya mampu tertawa apabila diajukan benarkah dia dan penyanyi itu pernah bercinta sebelum ini.

"Memang saya akui, Awi salah seorang daripada rakan saya dan kami telah kenal lama. Saya kenal dia dua tahun yang lalu selepas saya putus cinta dan kebetulan waktu itu saya memerlukan rakan duet. Dia seorang lelaki yang bersikap terbuka dan saya selesa berkawan dengannya.

"Bagaimanapun, saya tidak pernah bercinta dengan Awi. Kami hanya rakan biasa sahaja. Apa yang saya kesalkan, kenapa nama saya yang dikaitkan, sedangkan saya sibuk diShanghai, China.

"Bagi saya, gosip itu tercetus salah masa kerana mereka baru sahaja putus cinta. Saya tahu macam mana perasaannya (putus cinta), jadi janganlah ditambah luka dalam hati mereka (Awi dan Hanez Suraya)," luahnya kesal.


SHILA kini sedang menjalani rutin seharian secara bersendirian di Shanghai, China tanpa ditemani ahli keluarga.


Syarat ND Lala

Tidak lagi berselindung, Shila mengakui selepas putus cinta dengan Sharnaaz, dia kini serik untuk bercinta kembali. Baginya lebih baik dia bercinta dengan kerjayanya yang sedang berkembang dan memerlukan tumpuannya seratus peratus.

"Saya serik untuk bercinta buat masa sekarang tapi pada masa hadapan saya tidak tahu bagaimana pula nanti (ketawa). Jika ada jodoh, pastinya saya akan bercinta kembali," katanya.

Ditanya tentang lelaki pilihannya, Shila memberitahu, dia tidak mempunyai sebarang senarai wajib untuk mencari lelaki pilihan kerana semuanya terpulang kepada jodoh yang diberikan Allah kepadanya.

Jelasnya: "Jujurnya, saya tidak kisah lelaki yang bagaimana sesuai dengan saya kerana saya tidak meminta sebarang ciri-ciri spesifik yang harus ada pada lelaki yang saya suka.

"Apa yang penting, lelaki itu haruslah menghormati diri saya dan keluarga saya. Itu sahaja permintaan saya. Mana tahu, saya jumpa pula jodoh di China," katanya berseloroh.

Dalam pada itu, Shila juga memberitahu, jodohnya pada masa hadapan haruslah menjadi pilihan kedua ibu bapanya.

"Saya tidak maksudkan ibu harus cari jodoh untuk saya tetapi saya percaya pilihan ibu bapa merupakan pilihan yang terbaik.

"Mungkin saya akan cari jodoh sendiri tetapi haruslah mendapat kebenaran daripada kedua ibu bapa saya. Mereka lebih bijak menilai mana yang baik dan buruk untuk saya," jelasnya.

Itu kata Shila, namun bapanya, ND Lala pula menetapkan syarat-syarat yang wajib dipatuhi oleh lelaki yang inginkan hati anaknya dan juga mendapat kebenaran lampu hijau daripadanya.

"Pertama, lelaki itu tidak melanggar adat dan agama. Kedua, dia harus ada nilai kepimpinan dan tanggungjawab supaya boleh membimbing Shila ke arah yang lebih baik.

"Shila bebas untuk bercinta tetapi buat masa sekarang dia harus fokus kepada kerjayanya. Selagi tidak melanggar sebarang perjanjian dalam kontrak dengan mana-mana pihak yang berurusan dengan kami, saya tidak kisah kerana saya faham Shila masih muda," ujar ND Lala yang juga hadir pada majlis yang sama.

Adira akui rapat dengan Shahrul

Posted:

Adira akui rapat dengan Shahrul

Adira akui rapat dengan Shahrul

Oleh KHAIRUL AMRI HASSAN

ADIRA mengakui bakal menyambut Aidilfitri di Kelantan pada tahun ini.


PENYANYI putih melepak, Siti Adira Suhaimi atau lebih popular dengan panggilan Adira menyang- kal spekulasi bahawa dia telah bertunang dengan seorang ahli politik merangkap usahawan dari negeri Kelantan, Shahrul Nasrun Kamarudin.

Gosip tersebut mulai tersebar di internet apabila foto Adira, 21, bersama Shahrul, 27, yang mengena- kan baju biru sedondon dalam satu majlis.

Spekulasi bertambah rancak apabila foto-foto pasangan tersebut bersama pereka fesyen, Ezuwan Ismail di muat naik ke laman Instagram Ezuwan.

Ia seolah-olah menunjukkan Adira dan Shahrul sedang berbincang dan Ezuwan mengukur badan pasangan itu sehingga timbul gosip mereka sedang merancang untuk berkahwin.

Ikuti temu bual eksklusif Kosmo! bersama pelantun lagu Ku Ada Kamu itu ketika dihubungi semalam.

Kosmo!: Tersebar gosip yang mengatakan Adira kini sudah menjadi tunangan seorang ahli politik dan usahawan dari negeri Kelantan. Benarkah begitu?

ADIRA: Belum lagi dan gosip itu tidak benar sama sekali. Kami belum sampai ke tahap serius untuk ke peringkat itu buat masa seka- rang. Saya masih solo.

Hubungan Adira dan Shahrul kini semakin menjadi buah mulut orang ramai. Adakah anda berdua merupakan pasa- ngan kekasih?

Saya tidak berani untuk mengatakan perkara itu benar atau tidak tapi yang pasti kami berkawan baik. Kami sedang mengenali hati budi masing-masing, insya-Allah kalau ada rezeki, peluang dan jodoh akan hadir suatu hari nanti. Adalah menjadi lumrah manusia untuk berkawan rapat dan rasanya tidak salah.

Sejauh manakah tempoh perkenalan Adira dan Shahrul?

Kami berkenalan beberapa bulan lalu dan sebagai manusia biasa kita tidak mengetahui bilakah masa yang sesuai untuk melanjutkan hubungan ke arah lebih mendalam. Kalau ada sebarang berita saya akan bertunang, saya akan beritahu.


FOTO-FOTO yang di muat naik di laman Instagram Ezuwan Ismail (kanan).


Bagaimanakah perkenalan kalian sebenarnya memandangkan anda berdua daripada bidang berlainan?

Saya mengenalinya melalui pro- gram Suara Generasiku dan menyanyikan lagu tema untuk program itu. Saya melihat dia sebagai seorang yang fokus, serius dengan kerjaya, mesra dan suka menolong orang. Dia seorang pemimpin muda yang banyak memberikan inspirasi kepada golongan belia khususnya.

Pasti sukar untuk menyesuaikan diri apabila menjalinkan hubungan dengan golongan politik. Komen Adira?

Soal hati dan perasaan sukar untuk kita teka, mungkin tiba-tiba kita akan sukakan seseorang yang berbeza latar belakang. Saya tidak memilih orang untuk berkawan dan kalau ada jodoh, adalah.

Bagaimanakah pula dengan foto Adira dan Shahrul dalam akaun Instagram pereka fe- syen Ezuwan Ismail?

Shahrul berkawan baik dengan Ezuwan dan dia biasa menempah baju dengan Ezuwan. Kebetulan saya belum menempah baju raya tahun ini jadi Ezuwan pun mengambil ukuran badan saya sekali. Saya hairan juga kenapa spekulasi begitu boleh timbul tapi hak orang untuk menilai. Mengenai kami menempah baju raya sedondon pula, itu adalah cita rasa masing-masing dan tak salah pakai sedondon pun.

Benarkah Adira akan beraya di Kelantan tahun ini dan akan berkunjung ke rumah keluarga Shahrul di sana?

Saya akan beraya di Sabah bersama keluarga terlebih dahulu pada Aidilfitri pertama dan kedua, kemudian hari raya ketiga baru ke Kelantan untuk menghadiri majlis resepsi Ezuwan Ismail. Setakat ini belum ada perancangan untuk ke rumah keluarganya.

Akim jejaka bandar, Nad gadis kampung

Posted:

Akim jejaka bandar, Nad gadis kampung

Akim jejaka bandar, Nad gadis kampung

Oleh KHAIRUL AMRI HASSAN

SERASI... Nad mengakui tiada masalah bergandingan dengan Akim dalam drama Kampung Girl.


MENGGANTIKAN drama rantaian popular Sebenarnya Saya Isteri Dia dalam slot Zehra di TV3 yang ditayangkan pukul 9 malam setiap hari Jumaat, drama adaptasi novel Kampung Girl pula memulakan siaran pada 12 Julai lalu.

Kampung Girl diarahkan oleh Heykal Hanifah yang diadaptasi daripada novel popular karya Umi Kalsom.

Kisah bermula apabila anak bongsu pasangan ahli perniagaan, Tuan Shahir dan Mazlin bernama Ashraf Khairi cuba dijodohkan dengan sepupunya sendiri, Ainnur Azmi, seorang gadis kampung yang disangka menganggur dan hanya menghabiskan masa di kampung.

Pelbagai cara dilakukan Ashraf untuk mengelak daripada dijodohkan dengan Ainnur.

Bagaimanapun, Ainnur yang berasa tercabar dengan ejekan Ashraf telah menerima pinangan dan ingin mengajar jejaka yang sombong dan bongkak itu.

Tanpa disedari Ainnur merupakan lulusan sebuah universiti di luar negara dan bekerja sebagai guru bahasa Inggeris.

Bukan skeptikal

Kata pengarah drama Kampung Girl yang turut menyumbangkan idea untuk menulis skrip drama itu, naskhahnya kali ini lebih ringan dan sesuai untuk golongan remaja.

"Pendekatan saya kali ini untuk mengetengahkan sebuah drama yang dekat dengan masyarakat dan logik, sangat ringan dan menghiburkan, malah jalan ceritanya tidak klise," ujarnya yang ditemui pada majlis ramah mesra bersama pelakon Kampung Girl di Sri Pentas, Petaling Jaya baru-baru ini.

Kampung Girl dibintangi Nad Zainal, Akim Ahmad, Emma Maembong, Syafiq Kyle, Fikhree Bakar, Ramona Zam Zam, Reen Rahim dan Hilal Azman.

Sementara itu, ujar pelakon utama Kampung Girl, Nad Zainal yang mendukung watak Ainnur Azmi, drama tersebut telah memberikan pelbagai pengalaman manis kepadanya.

Malah, saat ditanya tentang gandingannya bersama Akim sebagai pasangan suami isteri dalam drama tersebut, Nad mengakui, mereka mudah membina keserasian bersama.

"Akim dan saya pernah digandingkan menerusi Cinta Cornetto, jadi tiada masalah untuk membina keserasian.

"Lagipun, apabila di set penggambaran kami menjadi gila-gila. Karakter Ainnur pun serasi dengan perwatakan sebenar saya yang ceria," katanya.

Bagi Akim pula, mempertaruhkan karakter Ashraf, seorang lelaki bandar yang angkuh dan skeptikal terhadap gadis kampung memberikan pengalaman baharu dalam dunia lakonannya.

Walaupun sudah punya sedikit pengalaman dalam bidang lakonan, dia mahu menganggap dirinya sebagai tetap pelakon baharu.

Akim juga melihat tawaran untuk terbabit dalam Kampung Girl sebagai rezeki yang tidak harus ditolak.

"Rezeki yang datang kepada saya kenapa perlu tolak. Secara tidak langsung menerusi drama ini, ia dapat mempromosikan karier saya sebagai artis baharu dalam industri.

"Jadi, berlakon dalam drama Kampung Girl bukan bermakna saya melupakan dunia nyanyian. Ini pertaruhan besar bagi saya terutama untuk drama yang disiarkan di TV3," kata Akim yang akan muncul dalam telefilem Abang Long Vs Kak Yong pada Hari Raya Aidilfitri nanti.

Mengaku cinta

Diusik mengenai perkembangan gosip cintanya bersama penyanyi Stacy, Akim lebih banyak tersenyum dan masih memberikan jawapan yang diplomatik.

Terbaharu, Akim didakwa telah meluahkan pengakuannya mencintai Stacy secara tidak langsung di laman sosial Twitternya, namun kisah itu disangkal Akim sama sekali.

Menerusi laman sosial itu Akim menulis "Only me can love you" yang bermaksud "Hanya saya yang boleh mencintai kamu."

"Itu cuma interaksi dengan kawan- kawan saya. Apabila saya diusik dengan kata-kata sedemikian, saya pun membalasnya dengan jenaka yang sama," jelas penyanyi itu seakan-akan berselin- dung.

Kredit: www.kosmo.com.my
 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved