Ahad, 11 Mei 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Pasukan CR8 Penang juara pertandingan lego

Posted:

Pasukan CR8 Penang juara pertandingan lego

Pasukan CR8 Penang juara pertandingan lego

PENGARAH Urusan Sasbadi, Law King Hui (berdiri tiga dari kiri) dan Mohd. Anuar (berdiri tengah) bergambar dengan pasukan CR8 Penang yang menjadi johan dan naib johan pertandingan FLL di Universiti UCSI, Jalan Menara Gading, Kuala Lumpur baru-baru ini.


JUARA. Dua pasukan CR8 Penang masing-masing merangkul pingat emas dan perak dalam pertandingan First Lego League (FLL) 2014 yang diadakan di Universiti UCSI, Jalan Menara Gading, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Kejohanan FLL 2014 anjuran Sasbadi Sdn. Bhd. merupakan program yang diadakan bagi memupuk minat golongan muda dalam bidang sains dan teknologi.

Sebanyak 81 pasukan yang terdiri pelajar sekolah rendah dan menengah dari seluruh negara menyertai pertandingan itu.

Majlis itu dirasmikan Ketua Penolong Pengarah, Bahagian Kokurikulum dan Kesenian, Kementerian Pendidikan, Mohd. Anuar Abdul Hamid.

Konvensyen dan Karnival Komuniti 1Malaysia meriah

Posted:

Konvensyen dan Karnival Komuniti 1Malaysia meriah

Konvensyen dan Karnival Komuniti 1Malaysia meriah


PESERTA pertandingan Mr. Wonderful 2014 memberi aksi menarik pada Konvensyen dan Karnival Komuniti 1Malaysia peringkat negeri Sarawak 2014 di Lawas baru-baru ini.


MERIAH. Konvensyen dan Karnival Komuniti 1Malaysia peringkat negeri Sarawak 2014 yang berlangsung di Taman Awam Lawas, Lawas, Sarawak mendapat sambutan daripada orang ramai baru-baru ini.

Timbalan Pengarah Jabatan Penerangan Sarawak, Zaini Mohammad berkata, program selama tiga hari itu merupakan anjuran Jabatan Penerangan.

"Konvensyen dan Karnival Komuniti 1Malaysia merupakan aktiviti tahunan jabatan dan pada tahun ini Lawas dipilih menjadi tuan rumah," katanya.

Ujar Zaini, acara paling mencuri tumpuan adalah pertandingan Mr. Wonderful 2014 selain persembahan nyanyian dan sketsa.

50,000 hadir Malam Cinta Rasul

Posted:

50,000 hadir Malam Cinta Rasul

50,000 hadir Malam Cinta Rasul


HABIB SYECH (tiga dari kiri) dan Habib Ali Zaenal (empat dari kiri) memimpin selawat memuji junjungan besar Rasulullah pada program Malam Cinta Rasul di Kuantan, Pahang baru-baru ini.


SELAWAT. Kira-kira 50,000 umat Islam hadir pada program Malam Cinta Rasul yang julung-julung kali diadakan di Zon Timur di padang Majlis Perbandaran Kuantan 1, Kuantan, Pahang baru-baru ini.

Alunan qasidah dan selawat memuji junjungan besar, Nabi Muhammad pada program itu dipimpin tokoh agama terkenal nusantara, Habib Syech Abdul Qodir Asseqaf dan tazkirah oleh Habib Ali Zaenal Abidin Al-Hamid.

Turut hadir Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob, Pengerusi Jawatankuasa Dakwah Islamiah dan Tugas-tugas Khas negeri, Datuk Syed Ibrahim Syed Ahmad dan Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Osman.

"Hubungan antara umat Islam juga dapat diperkukuhkan apabila berhimpun bersama untuk berselawat ke atas junjungan Rasulullah," kata Adnan.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved