Ahad, 9 Mac 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Wartawan menang kategori rencana terbaik

Posted:

Wartawan <i>Kosmo!</i> menang kategori rencana terbaik

Wartawan Kosmo! menang kategori rencana terbaik


MOHAMED KHALED bergambar bersama pemenang-pemenang Anugerah Media Johor 2013 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada Johor Bahru, Johor baru-baru ini.


MENANG. Wartawan Kumpulan Utusan mengungguli tiga daripada empat kategori yang dipertandingkan bagi media cetak Bahasa Melayu pada majlis Anugerah Media Johor 2013 yang diadakan buat kali ketiga di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada Johor Bahru, Johor baru-baru ini.

Wartawan sambilan Kosmo!, Mohamed Saari muncul pemenang kategori Rencana Terbaik, sementara wartawan Utusan Malaysia, Maznah Mohd. Arsad memenangi kategori Berita Ekonomi Terbaik.

Seorang lagi wartawan Utusan Malaysia, Nurul Huda Hassan memenangi kategori Berita Sukan Terbaik.

Kemenangan tersebut membolehkan mereka membawa pulang hadiah wang tunai RM2,000, jam tangan, trofi dan sijil.

Hadiah kemenangan disampaikan oleh Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin yang turut merasmikan majlis makan malam dan anugerah menghargai pengamal media Johor.

Turut hadir Ketua Pegawai Eksekutif Institut Akhbar Malaysia, Datuk Chamil Wariya.

45 ahli Kelab Pusat Sumber lawat Ekspo Buku

Posted:

45 ahli Kelab Pusat Sumber lawat Ekspo Buku

45 ahli Kelab Pusat Sumber lawat Ekspo Buku


Ahli-ahli Kelab Pusat Sumber SK Putrajaya Presint 16 (1) bergambar bersama guru mereka sempena lawatan ke Ekspo Buku Islam di Presint 16, Putrajaya baru-baru ini.


MANFAAT. Seramai 45 pelajar yang menganggotai Kelab Pusat Sumber Sekolah Kebangsaan (SK) Putrajaya Presint 16 (1) mengadakan lawatan ke Ekspo Buku Islam di Perbadanan Putrajaya, Presint 3, Putrajaya baru-baru ini.

Lawatan itu merupakan sebahagian daripada aktiviti kokurikulum sekolah tersebut yang turut disertai tiga orang guru diketuai Guru Pusat Sumber, Azizah Mohd. Mohyin.

Menurut Azizah, lawatan itu antara lain bertujuan untuk menanam sikap membaca dalam kalangan pelajar dan mendedahkan mereka kepada pelbagai jenis bahan-bahan bacaan khususnya yang berkaitan agama Islam.

"Diharapkan para pelajar dapat manfaatkan lawatan ini dengan menanam sikap rajin membaca untuk menambahkan ilmu pengetahuan," katanya baru-baru ini.

1,500 pelatih PLKN sertai khidmat komuniti

Posted:

1,500 pelatih PLKN sertai khidmat komuniti

1,500 pelatih PLKN sertai khidmat komuniti


KETUA Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara, Datuk Abdul Hadi Awang Kechil (kanan) beramah mesra bersama pelatih PLKN pada program Khidmat Komuniti Briged Sukarelawan Khidmat Negara peringkat Negeri Sembilan di Port Dickson baru-baru ini.


KHIDMAT KOMUNITI. Seramai 1,500 pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) turun padang menyertai program Khidmat Komuniti Briged Sukarelawan Khidmat Negara peringkat Negeri Sembilan yang diadakan di Kampung Sawah, Port Dickson, Negeri Sembilan baru-baru ini.

Program yang berlangsung dari pukul 7.30 pagi hingga 2 petang itu melibatkan tiga kem PLKN iaitu Kem PDS Resort Port Dickson, Kem Sri Perkasa, Mantin dan Kem Ulu Pari, Rembau.

Aktiviti khidmat sosial itu diadakan bertujuan membina semangat patriotisme, kesukarelawan dan perpaduan dalam kalangan pelatih.

Selain gotong-royong membasmi denggi, pameran kerjaya dan program derma darah turut dijalankan.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved