Rabu, 6 November 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


20 pelajar SMK Tengku Intan Zaharah lawat Brunei

Posted:

20 pelajar SMK Tengku Intan Zaharah lawat Brunei

20 pelajar SMK Tengku Intan Zaharah lawat Brunei

SIEW KUAN KEASBERRY (berdiri tiga dari kiri) bergambar bersama guru pengiring dan pelajar SMK Tengku Intan Zaharah, Dungun yang menyertai program Mobiliti Pelajar dan Pengantarabangsaan bersama Sekolah Menengah Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah, Brunei baru-baru ini.


LAKAR SEJARAH. Buat julung-julung kalinya, seramai 20 orang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tengku Intan Zaharah, Dungun, Terengganu terbabit dalam program Mobiliti Pelajar dan Pengantarabangsaan bersama Sekolah Menengah Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah, Brunei baru-baru ini.

Berpeluang mengunjungi negara jiran, para pelajar sekolah itu diberi pendedahan mengenai sistem pendidikan, pembelajaran, interaksi, cara hidup dan budaya masyarakat melalui pelbagai aktiviti di negara itu.

Pemangku Pengetua SMK Tengku Intan Zaharah, Siew Kuan Keasberry berkata, lawatan itu diadakan dengan kerjasama Tourism Malaysia dan Sekretariat Tahun Melawat Terengganu.

"Program tersebut secara tidak langsung dapat mempromosi negeri pantai timur itu kepada dunia luar melalui risalah yang dibekalkan oleh agensi kerajaan terlibat," katanya.

Antara aktiviti yang dijalankan pada sepanjang lawatan itu ialah persembahan dikir barat, koir 1Malaysia dan sesi 'lampias minda' antara kedua-dua guru sekolah terbabit mengenai teknik pembelajaran efektif.

Pemuda UMNO Permatang Pauh ziarah ahli kemalangan

Posted:

Pemuda UMNO Permatang Pauh ziarah ahli kemalangan

Pemuda UMNO Permatang Pauh ziarah ahli kemalangan


ABU BAKAR (kanan) menyampaikan sumbangan kepada Mohd. Hafizi (dua dari kanan) yang cedera akibat terkena mesin pemotong besi di Kampung Permatang Pasir, Pulau Pinang baru-baru ini.


BANTU. Ahli-ahli Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Permatang Pauh mengadakan program ziarah untuk menghulurkan bantuan kepada seorang ahlinya yang mengalami kemalangan di Kampung Permatang Pasir, Bukit Mertajam, Pulau Pinang baru-baru ini.

Mohd. Hafizi Mohd. Fauzi, 22, ditimpa kecederaan di kaki kiri selepas terkena mesin pemotong besi ketika melakukan kerja-kerja membaiki pintu di rumah sewanya.

Kunjungan ziarah itu diketuai Ketua Pemuda UMNO Bahagian Permatang Pauh, Abu Bakar Sidek Zainul Abidin yang turut menyampaikan sumbangan wang tunai dan hamper.

SAM Sungai Merab Luar anjur karnival jogathon amal

Posted:

SAM Sungai Merab Luar anjur karnival jogathon amal

SAM Sungai Merab Luar anjur karnival jogathon amal


SEBAHAGIAN daripada pelajar yang menyertai jogathon amal pada Karnival Jogathon Amal di Kajang, Selangor baru-baru ini.


KEBAJIKAN. Sekolah Agama Menengah (SAM) Sungai Merab Luar, Kajang, Selangor mengadakan Karnival Jogathon Amal dan Hari Anugerah Kokurikulum 2013 di Dataran Perhimpunan sekolah itu baru-baru ini.

Pengarah program, Ezura Nasir berkata, penganjuran jogathon amal bertujuan untuk mengumpul dana bagi kerja-kerja menaik taraf sekolah berkenaan.

Selain jogathon, turut diadakan aktiviti kutipan derma melibatkan murid-murid, ibu bapa dan guru-guru sekolah itu.

"Kita menyasarkan untuk mengumpul kutipan sebanyak RM100,000 dalam tempoh empat bulan," ujarnya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved