Isnin, 19 Ogos 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


2,000 hadir rumah terbuka PruBSN

Posted:

2,000 hadir rumah terbuka PruBSN

2,000 hadir rumah terbuka PruBSN

AZIM (berdiri kiri) beramah mesra dengan tetamu yang hadir pada majlis rumah terbuka Aidilfitri anjuran Prudential BSN di Hotel Shangri La, Kuala Lumpur baru-baru ini.


RAI. Kira-kira 2,000 orang tetamu hadir memeriahkan Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri anjuran Prudential BSN Takaful Bhd. (PruBSN) yang diadakan di Hotel Shangri La, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Majlis berkenaan diadakan bagi meraikan seluruh warga PruBSN selain memberi peluang kepada masyarakat berbilang kaum berkongsi kemeriahan Aidilfitri.

Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN, Azim Mithani, Ketua Bahagian Jenama dan Komunikasi, Tengku Sheila Tengku Azib serta Ketua Pegawai Operasi, Aman Chowla.

Pada majlis itu, para tetamu turut dihiburkan dengan persembahan tradisional seperti tarian zapin dan muzik ghazal.

Econsave bantu 50 keluarga berbelanja barang keperluan

Posted:

Econsave bantu 50 keluarga berbelanja barang keperluan

Econsave bantu 50 keluarga berbelanja barang keperluan


MAS IMRAN (dua dari kiri) menyampaikan duit raya kepada pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Daya 3 di Johor Bahru baru-baru ini.


BANTU. Pasar raya keluarga, Econsave berkongsi kegembiraan bersama 50 keluarga kurang bernasib baik dengan menyampaikan sumbangan sempena menyambut lebaran baru-baru ini.

Selain itu, mereka turut diberi peluang membeli-belah barangan keperluan harian di pasar raya berkenaan.

Menurut Pengurus Operasi Wilayah Selatan, Mas Imran Adam, program tahun ini diberi sedikit kelainan apabila Econsave turut membawa artis seperti Sasha Saidin, Altimet, Awi Rafael dan IamNeeta bagi memeriahkan suasana.

"Selain meringankan golongan kurang kemampuan, kita sebenarnya mahu mereka lebih bersemangat dengan kehadiran artis-artis yang datang membantu mereka membeli barangan keperluan," katanya pada majlis berkenaan.

Rumah terbuka raikan penduduk Pulau Betong

Posted:

Rumah terbuka raikan penduduk Pulau Betong

Rumah terbuka raikan penduduk Pulau Betong


MUHAMAD FARID (tiga dari kiri) menyampaikan duit raya kepada kanak-kanak pada majlis rumah terbuka Aidilfitri di Balik Pulau baru-baru ini.


MERIAH. Kira-kira 1,000 orang hadir ke rumah terbuka Aidilfitri Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pulau Betong, Muhamad Farid Saad di Dataran Tok Sudin, Balik Pulau, Pulau Pinang baru-baru ini.

Tetamu dijamu pelbagai juadah seperti ketupat, lemang, nasi himpit, rendang, cendol dan kuih-muih selain dihiburkan dengan lagu-lagu raya oleh kumpulan pemuzik tempatan.

Pengunjung kanak-kanak juga bertambah ceria apabila menerima duit raya.

Muhamad Farid berkata, majlis rumah terbuka itu yang dianjurkan setiap tahun memberi peluang kepada beliau dan keluarga merapatkan lagi kemesraan yang sedia terjalin dengan masyarakat setempat.

"Aidilfitri adalah kesempatan terbaik untuk mengeratkan lagi ukhuwah bersama masyarakat," katanya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved