Isnin, 21 Januari 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Program 1 Komuniti 1 JPJ dapat sambutan

Posted:

Program 1 Komuniti 1 JPJ dapat sambutan

Program 1 Komuniti 1 JPJ dapat sambutan


MOHAMAD (tengah) bersama 710 peserta Program 1 Komuniti 1 JPJ di Dewan Orang Ramai, Felda Palong Satu, Negeri Sembilan baru-baru ini.


JABATAN Pengangkutan Jalan (JPJ) menyahut seruan kerajaan melalui Program 1 Komuniti 1 JPJ dengan pemberian lesen kenderaan kepada seramai 710 penduduk di Felda Palong 1, Jempol Negeri Sembilan baru-baru ini.

Ia merupakan program khusus untuk penduduk luar bandar yang tinggal jauh dari pejabat JPJ bagi mendapatkan lesen B2 atau lesen motosikal secara bersepadu.

Sejak tahun 2009 sehingga kini, seramai 3,159 orang peserta telah menerima lesen memandu motosikal di Negeri Sembilan.

Majlis perasmian penutup program tersebut dilakukan oleh Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan.

Pelancaran pawagam One Cinemas meriah

Posted:

Pelancaran pawagam One Cinemas meriah

Pelancaran pawagam One Cinemas meriah


SEBAHAGIAN daripada orang ramai berbaris panjang untuk memasuki pawagam One Cinemas secara percuma di Ampang baru-baru ini.


DAPAT SAMBUTAN. Kira-kira 300 orang hadir ke majlis prapelancaran pawagam baharu, One Cinemas di pusat beli-belah Spectrum, Ampang, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Ketua Pengurusan dan Pembangunan Perniagaan One Cinemas, B. Palaniyapan berkata, pawagam tersebut menyediakan sebanyak 10 tayangan percuma kepada orang awam sempena pembukaannya selama empat hari sejak Sabtu lalu.

"Antara filem yang ditayangkan terdiri daripada Skyfall, Life of PI, Aku Terima Nikahnya dan termasuk dua filem baharu, Mama dan The Last Stand.

"One Cinemas memiliki sebanyak enam buah panggung digital termasuk satu panggung 3D untuk tayangan filem," katanya.

Menurut Palaniyapan, orang ramai yang berminat menonton tayangan percuma boleh mengambil tiket di kaunter One Cinemas sepanjang tempoh promosi.

337 pelajar Sungai Petani dapat sumbangan Buraqoil

Posted:

337 pelajar Sungai Petani dapat sumbangan Buraqoil

337 pelajar Sungai Petani dapat sumbangan Buraqoil


ALI (belakang, tengah) bersama kakitangan syarikat Buraqoil, guru dan sebahagian murid yang menerima bantuan di SK Pantai Prai, Sungai Petani baru-baru ini.


HARGAI. Seramai 337 pelajar sekolah rendah dan menengah dipilih menerima pelbagai hadiah di Sekolah Kebangsaan (SK) Pantai Prai, Sungai Petani, Kedah baru-baru ini.

Pelajar yang lulus Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) pada tahun lepas menerima RM100 setiap seorang manakala 300 lagi melibatkan pelajar SK Pantai Prai, SK Sidam Kiri dan SK Pinang Tunggal yang menerima beg dan peralatan sekolah daripada syarikat pengeluar minyak petrol dan diesel Buraqoil Sdn. Bhd.

Pengarah Eksekutif Buraqoil, Mohd. Khilmi Yusop berkata, sumbangan itu merupakan salah satu tanggungjawab sosial pihaknya.

Pada majlis itu, Penyelaras Parlimen Sungai Petani, Ali Yahya telah menyampaikan sumbangan disaksikan Penolong Hal Ehwal Murid Pejabat Pelajaran Daerah Kuala Muda/Yan, Salmah Hamdan dan Guru Besar SK Pantai Prai, Arpah Abdullah.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved