Khamis, 6 Disember 2012

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Hari Keluarga Bandar Bukit Puchong 2 disambut meriah

Posted:

Hari Keluarga Bandar Bukit Puchong 2 disambut meriah

Hari Keluarga Bandar Bukit Puchong 2 disambut meriah


SALAH satu aktiviti permainan kanak-kanak yang dianjurkan sempena Hari Keluarga penduduk perumahan Bandar Bukit Puchong 2 di Puchong baru-baru ini.


MESRA. Lebih 200 orang penduduk di Bandar Bukit Puchong 2 meraikan sambutan hari keluarga di kawasan mereka bagi mengeratkan hubungan silaturrahim sesama komuniti setempat di Puchong, Selangor baru-baru ini.

Penduduk yang hadir datang daripada pelbagai lapisan masyarakat tanpa mengira latar belakang dan sebahagian besarnya adalah daripada golongan muda dan kanak-kanak.

Kebanyakan aktiviti diadakan menuntut semangat berpasukan dan kerjasama dalam kalangan peserta seperti acara tarik tali, permainan sukaneka dan pertandingan melukis.

Selain itu, aktiviti sampingan seperti cabutan bertuah juga menyediakan hadiah-hadiah yang menarik kepada penduduk yang hadir.

Polis Arau edar bubur asyura

Posted:

Polis Arau edar bubur asyura

Polis Arau edar bubur asyura


MOHD. NADZRI (dua dari kanan) mengisi bubur Asyura sebelum diedarkan kepada orang ramai di Arau baru-baru ini.


BERAMAL. Kira-kira 100 anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Arau dan Persatuan Kelab Keluarga Polis Perlis (Perkap) mengadakan gotong-royong memasak bubur asyura di Arau, Perlis baru-baru ini.

Sebanyak 500 kotak bubur sempena sambutan Awal Muharam itu diedarkan kepada orang ramai.

Apa yang menarik, pengedaran bubur asyura tersebut turut diselitkan bersama risalah pencegahan jenayah kepada orang ramai bagi mendedahkan mereka kaedah pencegahahan jenayah dari rumah.

Gotong-royong memasak bubur itu melibatkan empat periuk besar dan kerja-kerja memasak bermula sejak awal pagi.

Majlis penyerahan bubur berkenaan kepada orang ramai dilakukan oleh Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Mohd. Nadzri Husain.

Easy One Bikers anjur konvoi erat silaturahim

Posted:

Easy One Bikers anjur konvoi erat silaturahim

Easy One Bikers anjur konvoi erat silaturahim


SEBAHAGIAN anggota Easy One Bikers selepas menaiki belon panas di Kepong baru-baru ini.


KONVOI. Syarikat pameran motosikal, Easy One Bikers Sdn. Bhd. di Ampang, Selangor mengadakan konvoi motosikal scrambler di sekitar Kepong, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Konvoi itu turut disertai sembilan kelab motosikal di sekitar Lembah Klang dan Selangor dan kesemuanya melibatkan 200 penunggang motosikal.

Selain konvoi, mereka juga diberi kupon menonton wayang, sajian makan tengah hari dan menaiki belon panas di kawasan berhampiran Brem Mall di Kepong.

Objektif utama penganjuran konvoi itu ialah untuk mengeratkan hubungan silaturahim antara ahli-ahli kelab dan sesiapa berminat boleh melayari laman web easyonebikers.com.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved