Ahad, 6 April 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Aktiviti berkuda tarikan hari terbuka SMK Batu 5

Posted:

Aktiviti berkuda tarikan hari terbuka SMK Batu 5

Aktiviti berkuda tarikan hari terbuka SMK Batu 5


ABDULLAH THANI tidak ketinggalan cuba menunggang kuda selepas merasmikan Hari Terbuka dan Hari Kokurikulum 2014 di SMK Batu 5, Jalan Jeniang, Gurun, Kedah baru-baru ini.


SERONOK. Kira-kira 500 pengunjung dari beberapa buah kampung sekitar Gurun, Kedah tidak melepaskan peluang menunggang kuda sempena Hari Terbuka dan Hari Kokurikulum 2014 Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Batu 5, Jalan Jeniang, Gurun baru-baru ini.

Urusetia program, Fauziah Md. Hassan berkata, sebanyak tiga ekor kuda disediakan dan aktiviti itu menerima sambutan menggalakkan daripada pengunjung yang hadir.

"Selain keseronokan menunggang kuda, pengunjung juga berpeluang menyertai beberapa aktiviti menarik seperti pertandingan futsal, bola jaring, wau dan permainan kereta kawalan jauh," katanya.

Sementara itu, mantan Penyelia Kanan Jabatan Pelajaran Kedah, Abdullah Thani Ibrahim ketika merasmikan program itu berkata, aktiviti yang diadakan berjaya merapatkan hubungan baik antara guru, ibu bapa dan murid-murid sekolah itu.

Yang Dipertua Negeri Sarawak terima kunjungan DMDI

Posted:

Yang Dipertua Negeri Sarawak terima kunjungan DMDI

Yang Dipertua Negeri Sarawak terima kunjungan DMDI


ABDUL TAIB (tiga dari kanan) menyampaikan cenderamata kepada Mohd. Ali (tiga dari kiri) selepas menerima kunjungan hormat rombongan DMDI dan PUNB di Astana Negeri, Kuching, Sarawak baru-baru ini.


KUNJUNGAN. Presiden Dunia Melayu Dunia Islam (DMDI), Senator Datuk Seri Mohd. Ali Rustam mengadakan kunjungan hormat ke atas Yang Dipertua Negeri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud di Astana Negeri, Kuching, Sarawak baru-baru ini.

Mohd. Ali yang juga Pengerusi Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) berkata, selain mengeratkan silaturahim, kunjungan itu bertujuan menjemput Yang Dipertua Negeri untuk menghadiri majlis makan malam sempena Seminar Keusahawan DMDI yang berlangsung pada 15 hingga 17 Jun depan.

"Dalam pertemuan ini pelbagai perkara telah dibincangkan termasuk aktiviti serta program yang dijalankan DMDI dan PUNB," katanya.

Pelajar cemerlang SPKAL terima anugerah dekan

Posted:

Pelajar cemerlang SPKAL terima anugerah dekan

Pelajar cemerlang SPKAL terima anugerah dekan


GEOFFREY (duduk barisan kedua tiga dari kanan) bergambar bersama sebahagian daripada 150 pelajar SPKAL yang menerima anugerah dekan di Hotel Billion Pavillion, Labuan, Sabah baru-baru ini.


DIHARGAI. Seramai 150 penuntut Sekolah Perniagaan dan Kewangan Antarabangsa Labuan (SPKAL), Universiti Malaysia Sabah Kampus Antarabangsa Labuan (UMSKAL) menerima anugerah pada Majlis Anugerah Dekan Semester I Sesi 2013/2014 di Hotel Billion Pavillion, Labuan, Sabah baru-baru ini.

Majlis dirasmikan Timbalan Pengarah UMSKAL, Dr. Geoffrey Harvey Tanakinjal manakala anugerah disampaikan oleh Dekan SPKAL, Prof. Madya Syed Nasirin Syed Zainol Abidin.

"Pelajar dinasihatkan agar menggunakan peluang belajar di menara gading untuk meneroka pelbagai ilmu bagi tujuan masa hadapan.

"Setiap ilmu yang diperoleh sangat penting untuk diaplikasikan di alam pekerjaan dan kehidupan seharian kelak," kata Geoffrey.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved