Rabu, 29 Januari 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


400 pelajar UTM sambut Maulidur Rasul

Posted:

400 pelajar UTM sambut Maulidur Rasul

400 pelajar UTM sambut Maulidur Rasul

LEBIH 400 mahasiswa Kolej Kediaman Siswa Jaya, Universiti Teknologi Malaysia berarak di sekitar kampus itu sempena Maulidur Rasul di Jalan Semarak, Kuala Lumpur baru-baru ini.


BERARAK. Seramai 400 orang mahasiswa Universiti Teknologi Malaysia (UTM) kampus Kuala Lumpur menganjurkan program Sambutan Maulidur Rasul yang bertema Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah peringkat Kolej Kediaman Siswa Jaya di Jalan Semarak, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Program itu dianjurkan badan Jawatankuasa Kolej Mahasiswa Kediaman Siswa Jaya dengan kerjasama Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga, Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia dan Parlimen Setiawangsa.

Menurut Ahli Jawatankuasa Penerbitan Dan Dokumentasi Program Maulidur Rasul 2014, Amiruliradah Amiruddin, program dimulakan seawal 11 pagi dengan ceramah daripada Penolong Pengarah Bahagian Penyelidikan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Aizam Masod dan Penolong Pengarah Unit Perancangan dan Penyelidikan Jakim, Rashidy Jamil Ar-Rashid.

"Selepas ceramah dan berarak, turut diadakan pertandingan poster terbaik Maulidur Rasul sebagai simbolik penutupan program," jelasnya.

20 keluarga miskin terima sumbangan Tahun Baru Cina

Posted:

20 keluarga miskin terima sumbangan Tahun Baru Cina

20 keluarga miskin terima sumbangan Tahun Baru Cina


ABDUL RAHMAN (kanan) ditemani Abdullah (dua dari kanan) berbual dengan seorang penerima bantuan sempena Tahun Baru Cina di Stesen Shell Mak Mandin, Butterworth, Pulau Pinang.


SUMBANGAN. Seramai 20 keluarga Cina yang kurang berkemampuan di Butterworth menerima sumbangan Tahun Baru Cina daripada pengusaha Stesen Shell Mak Mandin, Pulau Pinang baru-baru ini.

Sumbangan hamper dan angpau itu disampaikan oleh Ketua Polis Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Abdul Rahman Ibrahim serta pemilik Stesen Shell Mak Mandin, Abdullah Mohd. Noor sempena program Polis Bersama Masyarakat di perkarangan stesen tersebut.

Abdul Rahman berkata, pihak polis berharap orang ramai dapat menjadi mata dan telinga bagi membantu polis untuk mengekang kejadian jenayah sepanjang sambutan Tahun Baru Cina, katanya.

PSSGM lancar laman web sebagai medium eratkan ahli

Posted:

PSSGM lancar laman web sebagai medium eratkan ahli

PSSGM lancar laman web sebagai medium eratkan ahli


SITI FADZILAH (depan lima dari kiri) dan Ismail (depan empat dari kiri) bergambar bersama selepas majlis pelancaran laman web rasmi PSSGM di Hotel Seri Malaysia, Seremban, Negeri Sembilan baru-baru ini.


RASMI. Pertubuhan Seni Silat Gayong Malaysia (PSSGM) melancarkan laman web rasminya di Hotel Seri Malaysia, Seremban, Negeri Sembilan baru-baru ini.

Laman web itu sebagai penghubung antara ahli-ahlinya di dalam dan luar negara.

Majlis perasmiannya disempurnakan oleh waris tunggal mahaguru, Datuk Paduka Siti Fadzilah Datuk Meor Abd. Rahman sempena penubuhan ke-51 PSSGM.

Pengerusi PSSGM, Datuk Ismail Jantan berkata, pertubuhan itu mempunyai 50,000 ahli termasuk dari 12 cawangan di luar negara seperti Amerika Syarikat, Kanada, Rusia, Australia, New Zealand.

"Laman web www.gayong.com.my ini memaparkan maklumat seperti sejarah pertubuhan, pengetahuan seni silat gayong sekaligus dapat meluaskan seni bela Melayu," ujarnya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved