Selasa, 29 Oktober 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Kursus tingkatkan profesionalisme guru

Posted:

Kursus tingkatkan profesionalisme guru

Kursus tingkatkan profesionalisme guru

SEBAHAGIAN guru penolong kanan kokurikulum sekolah rendah di Pasir Puteh bergambar semasa kursus peningkatan profesional kokurikulum di Pusat Kegiatan Guru, Pasir Puteh, Kelantan baru-baru ini.


KURSUS MANTAP KOKURIKULUM. Seramai 30 guru penolong kanan kokurikulum sekolah rendah di Pasir Puteh, Kelantan mengikuti Kursus Peningkatan Profesional Pengurusan Sumber Manusia di Pusat Kegiatan Guru (PKG) Bukit Jawa selama lima hari baru-baru ini.

Pengurus program berkenaan, Jasme Ismail berkata, kursus anjuran Institut Aminudin Baki (IAB) Wilayah Timur bersama Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Pasir Puteh turut disertai pakar pengurusan kurikulum dan kokurikulum IAB Genting Highlands, Wan Shamsuddin Wan Mohd. Salleh dan Muhamad Sauki Razak.

Menurutnya, kursus berkenaan adalah sebahagian usaha melahirkan pengurus sekolah yang berwibawa dalam merintis pelbagai aktiviti kokurikulum yang lebih cemerlang.

Rumah Zamrud juara keseluruhan sukan SK Convent Kajang

Posted:

Rumah Zamrud juara keseluruhan sukan SK Convent Kajang

Rumah Zamrud juara keseluruhan sukan SK Convent Kajang


PARA pelajar bergambar kenangan pada program sukan tahunan SK Convent Kajang, Selangor yang dimenangi oleh pasukan Zamrud baru-baru ini.


MERIAH. Sekolah Kebangsaan (SK) Convent Kajang, Selangor menganjurkan sukan tahunan selepas murid-murid selesai menjalani peperiksaan akhir tahun baru-baru ini.

Dalam kejohanan itu, rumah Zamrud diumumkan sebagai juara keseluruhan dan tempat kedua dimenangi oleh rumah Topez.

Tempat ketiga rumah Delima dan Nilam berkongsi kedudukan di tempat keempat.

Majlis penyampaian hadiah dilakukan oleh Guru Besar SK Convent Kajang, Khatijah Yusof dan Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru sekolah itu, Ng Poh Kun.

UniMAP anjur program kepimpinan mahasiswa

Posted:

UniMAP anjur program kepimpinan mahasiswa

UniMAP anjur program kepimpinan mahasiswa


NAIB Canselor UniMAP, Prof. Datuk Kamarudin Hussin (tengah) bergambar bersama mahasiswa yang terdiri daripada wakil MPP dari 10 buah universiti termasuk dari Indonesia pada Simposium Mahasiswa Universiti Asia di Dewan Kapitol, Kangar, Perlis baru-baru ini.


KEPIMPINAN. Seramai 35 orang mahasiswa yang terdiri daripada Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dari sembilan buah universiti tempatan menyertai Simposium Mahasiswa Universiti Asia (AUSS) 2013 yang diadakan di Dewan Kapitol, Kangar, baru-baru ini.

Simposium tersebut turut disertai wakil pelajar Universitas Islam Sultan Agung dari Indonesia.

Program itu dianjurkan oleh Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) bertujuan sebagai platform bagi MPP dan wakil-wakil pemimpin pelajar berkongsi idea dan pengalaman dalam meningkatkan kualiti kepimpinan mahasiswa.

Selain pembentangan kertas kerja, peserta didedahkan dengan aktiviti bersama masyarakat Perlis dan melawat tempat menarik seperti Muzium Kota Kayang, Gua Kelam, Padang Besar serta Masjid Al-Hussein.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved