Khamis, 12 September 2013

Kosmo Online


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


Kapten Harimau Muda ajak penyokong penuhi Stadium Darul Makmur

Posted:

Kapten Harimau Muda ajak penyokong penuhi Stadium Darul Makmur

Kapten Harimau Muda ajak penyokong penuhi Stadium Darul Makmur

12/09/2013 9:12pm

KUANTAN - Kapten Harimau Muda, Mohd. Irfan Fazail menyeru seluruh penyokong yang berada di Kuantan, Pahang dan sekitarnya untuk membanjiri Stadium Darul Makmur bagi menyaksikan perlawanan akhir Pestabola Merdeka 2013 antara Harimau Muda dengan Myanmar Sabtu ini.

Menurut Mohd. Irfan, sokongan padu oleh para penyokong negara sememangnya memberikan aura tersendiri dalam diri para pemain yang beraksi di atas padang.

Katanya, mereka ini (penyokong) boleh diibaratkan se bagai 'pemain ke-12' yang mampu menambah semangat Harimau Muda untuk menghadapi Myanmar nanti.

"Saya berharap penyokong-penyokong setia Harimau Mu da di sekitar dan seluruh negara datang beramai ke Stadium Darul Makmur Sabtu ini (esok) untuk 'membakar' semangat juang kami.

"Sorakan serta terukan gemuruh para penyokong negara sememangnya sangat kami harapkan. Saya juga berazam untuk memenangi perlawanan akhir itu sebagai hadiah istimewa buat rakyat Malaysia," kata Mohd. Irfan kepada Kosmo! di sini hari ini - KOSMO!

MHC akan siasat pihak terlibat

Posted:

MHC akan siasat pihak terlibat

MHC akan siasat pihak terlibat

12/09/2013 9:11pm

KUANTAN - Konfederasi Hoki Malaysia (MHC) akan menyiasat dakwaan seorang pemain pasukan Pahang yang dibenar beraksi dalam Kejohanan Hoki Piala Tun Razak walaupun masih menjalani tempoh penggantungan akibat dadah.

Presiden MHC, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah bertitah, perkara tersebut amat serius dan tidak wajar berlaku kerana ia boleh mengakibatkan imej sukan hoki di negara ini tercalar.

"Saya belum terima maklumat mengenai perkara ini dan berharap pihak-pihak yang terlibat segera berjumpa saya untuk memberikan penjelasan," tegas baginda semasa di temui pemberita di Kuantan, Pahang hari ini - KOSMO!

Penyokong mahu KAFA ambil tindakan elak pemain 'dicuri'

Posted:

Penyokong mahu KAFA ambil tindakan elak pemain 'dicuri'

Penyokong mahu KAFA ambil tindakan elak pemain 'dicuri'

12/09/2013 9:08pm

KOTA BHARU - Penyokong tegar The Red Warriors mahu Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) mengambil tindakan segera berhubung dakwaan yang mengatakan beberapa tonggak utama Kelantan sedang dipancing oleh beberapa pasukan luar untuk saingan musim hadapan.

Kelab Penyokong The Red Warriors Kota Bharu (TRW KB) berharap langkah segera perlu diambil bagi mengelakkan insiden 'mencuri pemain' kembali menghantui juara Piala FA sebagaimana berlaku pada tahun 2011 lalu.

Presidennya, Mohd. Zainy Mohd. Zain berkata, situasi tersebut telah mencetuskan kebimbangan dalam kalangan penyokong tegar The Warriors yang mahukan KAFA bertindak segera dalam isu ini.

"Seperti yang kita ketahui, bulan ini adalah sesi perundingan dan tawaran kontrak antara pemain dan pasukan walaupun saingan Piala Malaysia ketika ini sedang rancak berlangsung.

"Pada saya KAFA tidak boleh mengambil mudah perkara ini kerana ia melibatkan pasukan dan dakwaan yang mengatakan pemain Kelantan sedang dipancing perlu diberikan perhatian," katanya kepada Kosmo! di sini hari ini. - KOSMO!

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved