Rabu, 8 Mei 2013

Kosmo Online


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


Tunku Ismail dukacita kekalahan Johor DT kepada ATM

Posted:

Tunku Ismail dukacita kekalahan Johor DT kepada ATM

Tunku Ismail dukacita kekalahan Johor DT kepada ATM

08/05/2013 8:26pm

JOHOR BAHRU - Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim hari ini melalui kenyataan akhbar melahirkan rasa dukacita dengan persembahan yang ditunjukkan oleh Johor Darul Takzim (DT) ketika menentang pasukan ATM semalam.

Bagaimanapun, baginda tidak menyalahkan jurulatih mahu pun pihak pengurusan pasukan, sebaliknya berpendapat keputusan menang atau kalah berada di tangan 11 orang yang beraksi di padang.

Pada perlawanan yang berlangsung di di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, Negeri Sembilan, Johor Darul Takzim kalah kepada ATM 0-2. - KOSMO!

Tempoh 21 hari untuk fail petisyen selepas keputusan PRU-13 diwartakan

Posted:

Tempoh 21 hari untuk fail petisyen selepas keputusan PRU-13 diwartakan

Tempoh 21 hari untuk fail petisyen selepas keputusan PRU-13 diwartakan

08/05/2013 7:24pm

PUTRAJAYA - Pihak yang mempertikai keputusan Pilihan Raya

Umum ke-13 (PRU-13) boleh memfail petisyen dalam tempoh 21 hari selepas keputusan pilihan raya diwartakan, menurut Jabatan Peguam Negara hari ini.

Timbalan Peguam Cara Negara II, Datuk Tun Abdul Majid Tun Hamzah berkata, Mahkamah Tinggi kemudian perlu menyelesaikan perbicaraan dalam tempoh enam bulan dari tarikh petisyen difailkan manakala rayuan di Mahkamah Persekutan juga harus diselesai dalam tempoh yang sama.

"Bagi pihak kami, kami akan menangani petisyen pilihan raya apabila ia difailkan," katanya pada sidang akhbar di lobi Jabatan Peguam Negara hari ini.

Mengulas isu lain, beliau berkata, terdapat beberapa laporan berhubung kejadian pengundi tidak dapat mengundi di beberapa tempat kerana dihalang pihak tertentu.

Tun Abdul Majid berkata, Jabatan Peguam Negara juga menerima aduan berkaitan pegawai Suruhanjaya Pilihan Raya yang didakwa melakukan kesalahan ketika bertugas pada hari pengundian. - Bernama

Majistret nasihat tiga lelaki jangan taksub kepada politik

Posted:

Majistret nasihat tiga lelaki jangan taksub kepada politik

Majistret nasihat tiga lelaki jangan taksub kepada politik

08/05/2013 7:23pm

KOTA BHARU - Seorang Majistret hari ini menasihati tiga lelaki supaya jangan terlalu taksub dalam politik sehingga bertindak salah menendang dan mengoyak poster semasa pilihan raya umum baru-baru ini.

"Jangan taksub sangat kepada parti politik. Saya tidak kisah nak sokong siapa-siapa, tapi ikutlah cara yang betul," kata Majistret Nik Habri Muhamad semasa menjatuhkan hukuman penjara tiga hari dan denda RM1,500 ke atas setiap tertuduh.

Mohd. Nabil Fikri Mohd Zain, 21, Ahmad Redza Aziz, 22, dan Mohd. Aiman Muhammad, 28, mengaku bersalah atas pertuduhan menendang serta mengoyak poster pada sebuah kenderaan kempen Barisan Nasional semasa pilihan raya.

"Sampai hari mengundi, pangkahlah dan saya memberikan kamu satu hukuman yang boleh memberi pengajaran kepada kamu dan orang lain, supaya tidak akan berlaku lagi dalam pilihan-pilihan raya selepas ini.

"Kepentingan awam perlu dijaga. Hari ini, tidak ada siapa datang bersama kamu. Masa berlaku, ramai yang junjung kamu, bila ke mahkamah kamu tanggung seorang sahaja. Begitulah yang biasa berlaku," katanya.

Nik Habri kemudian memerintahkan hukuman penjara bermula dari tarikh mereka ditangkap iaitu 6 Mei lepas dan jika gagal membayar denda, setiap tertuduh boleh dipenjara selama tiga bulan.

Mereka didakwa melakukan kesalahan itu di depan bangunan Kelantan Trade Centre, Jalan Stadium di sini pada 2.30 pagi 3 Mei lepas mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 34 kanun sama yang membawa hukuman maksimum penjara dua tahun dan denda, atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Nurliyana Md Zukri. - Bernama

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved