Isnin, 20 Mei 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


61 belia sertai program perintis latihan kerja di Brazil

Posted:

61 belia sertai program perintis latihan kerja di Brazil

61 belia sertai program perintis latihan kerja di Brazil

FIGUEIREDO (berdiri depan, enam dari kanan) bergambar bersama para belia yang terpilih menjalani program perintis latihan kerja di Vale, Brazil baru-baru ini.


LATIHAN. Seramai 61 belia tempatan terpilih untuk menjalani program perintis latihan kerja di syarikat pengedaran bijih besi terbesar dunia, Vale S.A (Vale) di Vale, Brazil baru-baru ini.

Pengarah Vale Malaysia Minerals Sdn. Bhd, Marcelo Figueiredo berkata, semua perintis terbabit yang terdiri daripada 50 lelaki dan 11 perempuan itu bakal menerima latihan kerja di negara berkenaan selama empat bulan.

Beliau berkata, perintis yang menunjukkan prestasi baik akan diserap sebagai kakitangan tetap di pusat pengedaran bijih besi Vale di Teluk Rubiah, Lumut, Perak.

JBPM Sabah terima aset kelengkapan, jentera

Posted:

JBPM Sabah terima aset kelengkapan, jentera

JBPM Sabah terima aset kelengkapan, jentera


NORDIN (empat dari kanan) menyerahkan replika kunci jentera kepada Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kota Kinabalu, Jafar Salleh di Kota Kinabalu baru-baru ini.


ASET. Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah telah menerima sebanyak 17 aset kelengkapan dan jentera bagi memastikan kecekapan dan keberkesanan operasi pasukan keselamatan itu di Kota Kinabalu baru-baru ini.

Antara kelengkapan dan jentera tersebut melibatkan sepuluh jentera, lima kenderaan utiliti dan dua buah kenderaan bomba sukarela.

Pengarahnya, Nordin Pauzi berkata, pemberian aset itu menyuntik lebih semangat kepada anggota bomba dalam menjalankan tugas seterusnya meningkatkan mutu perkhidmatan yang berkualiti.

"Kita meminta setiap anggota menjaga aset yang ada dengan sempurna kerana setiap peralatan kebombaan itu mahal dan bukan mudah diperoleh jabatan," katanya.

Hotel Permai rai golongan ibu

Posted:

Hotel Permai rai golongan ibu

Hotel Permai rai golongan ibu


SEBAHAGIAN daripada ibu yang hadir meraikan sambutan Hari Ibu di Hotel Permai, Kuala Terengganu baru-baru ini.


DIHARGAI. Hotel Permai yang merupakan salah sebuah hotel terkemuka di Kuala Terengganu telah menganjurkan sambutan Hari Ibu bagi meraikan pengorbanan dan limpahan kasih sayang golongan berkenaan pada satu majlis di hotel itu baru-baru ini.

Pengurus Besar Hotel Permai, Azman Ali, berkata, program berkenaan merupakan kali kedua diadakan dan ia mendapat sambutan menggalakkan daripada pelanggan-pelanggan serta masyarakat setempat.

"Acara ini diadakan bagi menghargai jasa golongan ibu yang biasanya sibuk menguruskan rumah tangga dan tiada masa rehat dan menghilangkan tekanan setelah seharian menguruskan keluarga.

"Jadi, acara begini merupakan satu kaedah untuk menggembirakan hati mereka sekali gus dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan," katanya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved