Sabtu, 6 April 2013

Kosmo Online


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


Beri insentif kepada pelabur dalam sumber teknologi hijau

Posted:

Beri insentif kepada pelabur dalam sumber teknologi hijau

Beri insentif kepada pelabur dalam sumber teknologi hijau

06/04/2013 10:29pm

KUALA LUMPUR - Kerajaan Barisan Nasional (BN) akan meneruskan usaha untuk membersihkan sungai dan pun ca-punca air demi memulihara hutan hujan untuk ke pentingan generasi akan datang.

Bagi tujuan murni itu, BN berjanji dalam manifestonya bertemakan Menepati Janji, Membawa Harapan untuk me nawarkan insentif kewangan kepada premis komersial dan persendirian yang melabur dalam sumber berteknologi hijau yang boleh diperbaharui seperti tenaga suria dan biomas.

Manifesto BN itu diumumkan Pengerusinya, Datuk Seri Najib Tun Razak di sini malam tadi.

BN juga akan lebih komited dan serius dalam menjaga dan memulihara sungai dan alam semulajadi supaya kekal tanpa dicemari. - KOSMO!

BN sokong keamanan global

Posted:

BN sokong keamanan global

BN sokong keamanan global

06/04/2013 10:28pm

KUALA LUMPUR - Barisan Nasional (BN) akan terus menyokong agenda untuk mewujudkan keamanan global, kemakmuran melalui kesederhanaan bertujuan mengurang kan pengaruh golongan ekstremis yang mahu merosakkan keamanan antarabangsa, persefahaman budaya dan ke harmonian antara agama.

Untuk melaksanakan itu, BN di dalam manifestonya bertemakan Menepati Janji, Membawa Harapan yang di umumkan Pengerusinya, Datuk Seri Najib Tun Razak di sini malam ini berjanji untuk berjuang bagi penubuhan sebuah negara Palestin, selain menyokong usaha menjadikan ASE AN sebuah komuniti ekonomi menjelang tahun 2015.

BN juga akan berusaha memenangi Kerusi Tidak Tetap Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi memainkan peranan utama dalam keamanan serantau dan keselamatan antarabangsa melalui dasar kesederha naan.

Di samping itu, pembentukan dasar luar yang menyokong kepentingan-kepentingan strategik politik, ekonomi dan ke selamatan negara turut ditekankan dalam manifesto itu, selain mengetuai usaha menentang jenayah-jenayah rentas sempadan seperti penyeludupan manusia dan dadah. - KOSMO!

Peluang kenaikan pangkat penjawat awam lebih cerah

Posted:

Peluang kenaikan pangkat penjawat awam lebih cerah

Peluang kenaikan pangkat penjawat awam lebih cerah

06/04/2013 10:27pm

KUALA LUMPUR - Penjawat awam yang merupakan tulang belakang pembangunan ekonomi negara mempunyai prospek lebih cerah untuk kenaikan pangkat dan pem bangunan bakat jika Barisan Nasional (BN) diberi mandat untuk membentuk kerajaan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

Menurut Manifesto BN bertemakan Menepati Janji Mem bawa Harapan yang dilancarkan Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Tun Razak malam ini, BN akan memperkenalkan Skim Gaji Transformatif untuk penjawat awam.

Ini termasuk menyemak semula elaun dan menyediakan pergerakan gaji khas sebanyak tiga peratus kepada mereka yang mencapai gaji maksimum jika pada waktu itu tiada semakan gaji dilakukan.

Sebelum ini, kerajaan BN telah memperkenalkan dan memperkemaskan gred skim penggajian untuk penjawat awam termasuk kenaikan gaji secara keseluruhan dan beberapa inisiatif baharu yang berjumlah RM2 bilion.

Selain itu, turut menyediakan tambahan tiga kali kenaikan gaji tahunan selepas mata gaji mencecah paras maksimum dalam jadual gaji berkuatkuasa 1 Januari lalu. - Bernama

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved