Khamis, 25 April 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Pelancaran MyElite Divisyen Utara

Posted:

Pelancaran MyElite Divisyen Utara

Pelancaran MyElite Divisyen Utara


PEMERINTAH MyElite Divisyen Utara, Shamsudin Jaafar (duduk lima dari kiri) bersama anggotanya selepas majlis pelancaran divisyen itu di Prai, Bukit Mertajam, Pulau Pinang baru-baru ini.


LANCAR. Sebanyak 400 anggota sukarelawan di negeri Pulau Pinang yang menyertai Tim Elit Kecemasan Sosial Malaysia (MyElite) bersedia untuk memberi bantuan kepada mangsa bencana yang berlaku di negeri itu.

Penasihat MyElite Divisyen Utara, Syed Edros Syed Baharom berkata, skop tugas pasukan sukarela itu meliputi pelbagai bentuk bantuan termasuk membantu mangsa bencana alam yang melibatkan seorang pegawai dan 30 anggota MyElite di setiap kawasan Parlimen.

"Anggota-anggota kami dilatih oleh Jabatan Pertahanan Awam Malaysia yang akan memberikan sumbangan berbentuk tenaga secara sukarela," katanya pada majlis pelancaran MyElite Divisyen Utara di Bukit Mertajam, Pulau Pinang baru-baru ini.

Menurut Syed Edros, pasukan sukarelawan berkenaan yang ditubuhkan sejak sebulan lalu turut dianggotai oleh pelbagai lapisan kaum dan usia.

JPN Sarawak pelajari teknik pengurusan SMKAJ

Posted:

JPN Sarawak pelajari teknik pengurusan SMKAJ

JPN Sarawak pelajari teknik pengurusan SMKAJ


FAUZIAH (tengah) bersama rombongan JPN Sarawak yang melawat SMKAJ Hulu Langat, Selangor baru-baru ini.


LAWAT. Sebanyak 22 kakitangan Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) Sarawak telah mengadakan lawatan ke Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Jalil (SMKAJ), Hulu Langat, Selangor baru-baru ini.

Lawatan tersebut adalah untuk berkongsi pengalaman pengurusan SMKAJ yang berjaya mendapat tempat ketiga selama dua tahun berturut-turut sebagai Sekolah Cemerlang Kokurikulum Peringkat Kebangsaan sejak tahun 2011.

Rombongan disambut Pengetua SMKAJ, Fauziah Mohamed Ramli dan pihak pengurusan SMKAJ dan Basrin Yaman yang mewakili Jabatan Pelajaran Selangor.

Kejohanan boling Muslimah anjuran PPZ-MAIWP meriah

Posted:

Kejohanan boling Muslimah anjuran PPZ-MAIWP meriah

Kejohanan boling Muslimah anjuran PPZ-MAIWP meriah


SEBAHAGIAN peserta yang mengambil bahagian dalam Kejohanan Boling Muslimah 2013 PPZ-MAIWP di Kuala Lumpur baru-baru ini.


RAI. Sebanyak 80 peserta dari 21 persatuan dan pertubuhan wanita sekitar Wilayah Persekutuan telah menyertai Kejohanan Boling Muslimah 2013 bertempat di Cosmic Bowl, Mid Valley, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Kejohanan julung-julung kali dianjurkan oleh Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ-MAIWP).

Antara pasukan persatuan dan pertubuhan wanita yang menyertai kejohanan itu adalah Persatuan Suri dan Anggota Wanita Bernama, Persatuan Isteri-isteri dan Kakitangan Wanita Petronas serta Persatuan Usahawan Wanita Bumiputera.

Menurut Penolong Pengurus Besar Operasi Luar PPZ-MAIWP, Khairulazhar Samsudin, kejohanan itu bertujuan merapatkan hubungan antara PPZ-MAIWP dengan pembayar zakat yang juga terdiri daripada ahli-ahli persatuan dan pertubuhan wanita sekitar Wilayah Persekutuan.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved