Khamis, 8 Disember 2011

Kosmo Online


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


Wanita parah terjun dari tingkat tujuh elak polis

Posted:

Wanita parah terjun dari tingkat tujuh elak polis

Wanita parah terjun dari tingkat tujuh elak polis

08/12/2011 6:19pm

KUALA LUMPUR 8 Dis. – Seorang wanita cedera parah selepas terjun dari sebuah unit di tingkat tujuh Projek Perumahan Rakyat Permai, Cheras di sini semalam, ketika mengelak serbuan polis.

Timbalan Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Amar Singh Ishar Singh berkata, wanita berusia 25 tahun itu kini dirawat di Unit Rawatan Rapi Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia dan keadaannya dilapor stabil.

"Sebelum itu, satu pasukan dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras mendapat maklumat mengenai jenayah dadah di rumah tersebut dan terus menyerbu rumah mereka kira-kira pukul 11.30 malam.

"Kita mengesan dua lelaki dan seorang wanita di dalam rumah itu, namun selepas pintu dipecahkan kita hanya menemui dua lelaki berumur 20-an dan kelibat wanita itu gagal dikesan," katanya pada sidang media, di sini hari ini.

Beliau berkata polis kemudian menemui wanita itu terbaring di bahagian bawah blok bangunan.

Siasatan lanjut mendapati kesemua suspek merupakan penagih dadah dan difahamkan suspek wanita itu mempunyai empat rekod jenayah lampau. - Bernama

Full content generated by Get Full RSS.

KP Terengganu kesal laporan akhbar tabloid

Posted:

KP Terengganu kesal laporan akhbar tabloid

KP Terengganu kesal laporan akhbar tabloid

08/12/2011 6:18pm

KUALA TERENGGANU – Ketua Polis Terengganu, Datuk Jamshah Mustapa menafikan laporan sebuah akhbar tabloid tempatan kononnya pistol yang digunakan dalam rompakan kedai emas di Wakaf Tapai 28 Nov lepas adalah senjata yang dilupuskan.

Kesal dengan dakwaan itu, beliau berkata siasatan mendapati pistol berkenaan adalah yang dilaporkan hilang oleh seorang anggota polis semasa penugasan Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti, Pulau Pinang, tiga tahun lalu.

Menurutnya tidak berlaku kegiatan penyewaan senjata api yang akan dilupuskan dan disewakan kepada anggota bagi tujuan jenayah sebagaimana dilaporkan tabloid itu.

Menurut akhbar itu, tiga anggota polis antara empat yang ditahan kerana disyaki terbabit dalam kegiatan menyewakan senjata api jenis revolver .38 kepada pihak tertentu yang kemudian digunakan untuk melakukan jenayah seperti rompakan.

Ia mendakwa senjata berkenaan disewakan antara RM2,000 hingga RM5,000 dan bayaran dilakukan secara komisyen menggunakan wang hasil rompakan.

Beliau berkata jika pihak media mengetahui sesuatu maklumat berhubung sesuatu kes mereka harus merujuk kepada pihak tertentu dan bukan terus melaporkan di akhbar tanpa pengesahan daripada pihak polis terlebih dahulu. - Bernama

Full content generated by Get Full RSS.

Tebang pokok: Syarikat diarah bayar pampasan

Posted:

Tebang pokok: Syarikat diarah bayar pampasan

Tebang pokok: Syarikat diarah bayar pampasan

08/12/2011 6:16pm

KUALA LUMPUR – Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) telah meminta syarikat yang membina papan tanda iklan di hadapan pusat membeli-belah Ampang Point membayar pampasan kerana telah menebang pokok berusia lebih 30 tahun bagi mendirikan papan tanda itu.

Pegawai Perhubungan Awam MPAJ, Norhayati Ahmad berkata syarikat itu didapati menebang pokok berkenaan kira-kira 11 pagi tadi tanpa pengetahuan MPAJ.

Menurutnya, syarikat iklan itu memohon permit untuk membuat papan tanda iklan pada September lepas tetapi MPAJ tidak pula memberi kebenaran untuk menebang pokok.

"Kita terima panggilan dari kejiranan kawasan itu tentang mengapa MPAJ menebang pokok di tepi jalan begitu sahaja. Selepas itu baru kita sedar bahawa syarikat itu melakukan sesuatu yang tidak sepatutnya," katanya kepada Bernama.

Norhayati bekata MPAJ kemudiannya meminta syarikat terbabit supaya menghentikan kerja-kerja pembinaan papan tanda itu dan memberi notis untuk menuntut ganti rugi.

Beliau berkata syarikat itu melakukan kesalahan mengikut Seksyen Akta Kerajaan Tempatan 1976 - Undang-undang Kecil Taman MPAJ 2005. - Bernama

Full content generated by Get Full RSS.
Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved