Khamis, 15 Mei 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Abdul Samah dilantik Ketua Polis Selangor baharu

Posted:

Abdul Samah dilantik Ketua Polis Selangor baharu

Abdul Samah dilantik Ketua Polis Selangor baharu

MOHD. SHUKRI (kiri) menyerahkan tongkat kuasa kepada Abdul Samah (kanan) sambil disaksikan Mohamad Fuzi pada majlis serah terima tugas Ketua Polis Selangor di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di Shah Alam baru-baru ini.


SERAH TUGAS. Datuk Abdul Samah Mat dilantik sebagai Ketua Polis Selangor baharu menggantikan Datuk Mohd. Shukri Dahlan yang bersara wajib pada Rabu lalu.

Majlis serah terima tugas antara Abdul Samah dan Mohd. Shukri disaksikan oleh Pengarah Jabatan Pengurusan Bukit Aman, Datuk Seri Mohamad Fuzi di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor, Shah Alam baru-baru ini.

Abdul Samah sebelum ini merupakan Ketua Pengarah Bahagian Perlindungan Saksi di Jabatan Perdana Menteri.

Mohd. Shukri pula pernah berkhidmat sebagai Ketua Polis Perak dan Terengganu.

60 staf JPS gotong-royong bersihkan Gua Kelam

Posted:

60 staf JPS gotong-royong bersihkan Gua Kelam

60 staf JPS gotong-royong bersihkan Gua Kelam


MAT RAWI (dua dari kiri) diberi penerangan ketika melawat Gua Kelam selepas merasmikan program Jelajah Jejak Mesra Rakan Alam Sekitar Zon Utara Peringkat Negeri Perlis di Gua Kelam, Padang Besar, Perlis baru-baru ini.


GOTONG-ROYONG. Seramai 60 kakitangan Jabatan Alam Sekitar (JAS) Putrajaya, Perak, Pulau Pinang, Kedah dan Perlis berganding bahu untuk membersihkan kawasan sekitar Gua Kelam, Padang Besar, Perlis baru-baru ini.

Pengarah Bahagian Komunikasi Strategik JAS, Datuk Abu Hassan Mat Isa berkata, tujuan utama program Jelajah Jejak Mesra Rakan Alam Sekitar Zon Utara Peringkat Negeri Perlis 2014 itu adalah untuk merapatkan hubungan kakitangan JAS dengan masyarakat.

"Selain itu, kita ingin menjadikan soal kebersihan yang mencerminkan keperibadian seseorang sebagai keutamaan oleh setiap kakitangan jabatan," katanya.

Selain warga JAS, lebih 20 kakitangan Jabatan Perhutanan Perlis turut terlibat dalam program gotong-royong yang dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Sumber Asli dan Alam Sekitar Perlis, Datuk Mat Rawi Kassim itu.

Pengantin bersanding naik forklift

Posted:

Pengantin bersanding naik forklift

Pengantin bersanding naik forklift


MOHD. NOOR dan Noor Azura yang diarak menaiki forklift sempat bergambar dengan tetamu yang hadir pada majlis resepsi mereka di Loji Percetakan Utusan Melayu cawangan Seberang Jaya, Pulau Pinang baru-baru ini.


MERIAH. Majlis persandingan pasangan pengantin, Mohd. Noor Othman, 51, dan Noor Azura Che Amat, 30, berlangsung meriah di pekarangan Loji Percetakan Utusan Melayu (M) Berhad cawangan Seberang Jaya, Pulau Pinang baru-baru ini.

Majlis yang diadakan secara sederhana itu turut mencatat sejarah kerana ia merupakan kali pertama diadakan di loji percetakan tersebut sejak ia mula beroperasi pada tahun 2006.

Mohd. Noor yang juga merupakan kakitangan Utusan Melayu berkata, dia memilih untuk mengadakan majlis persandingan di loji percetakan itu bagi memberi kemudahan kepada semua rakan-rakannya yang turut bertugas di syarikat sama untuk hadir memeriahkan majlis tersebut.

Pasangan pengantin itu turut diraikan dengan bersanding menaiki jentera forklift di hadapan bangunan loji percetakan tersebut.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved