Rabu, 14 Mei 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Pemain Tunas Juara FC sertai kem bina semangat

Posted:

Pemain Tunas Juara FC sertai kem bina semangat

Pemain Tunas Juara FC sertai kem bina semangat


PEMAIN muda pasukan bola sepak Tunas Juara FC bergambar pada program Kem Bina Semangat Pembangunan Bola Sepak di Bandar Baru Bangi, Selangor baru-baru ini.


BINA SEMANGAT. Seramai 38 pelatih Kelab Bola Sepak Tunas Juara (Tunas Juara FC) menyertai Kem Bina Semangat Pembangunan Bola Sepak di Institut Perguruan Guru (IPG) Kampus Pendidikan Islam di Bandar Baru Bangi, Selangor baru-baru ini.

Kem selama dua hari yang melibatkan pelatih bawah usia lapan hingga 16 tahun itu merupakan anjuran Tunas Juara FC.

"Dengan penganjuran kem bina semangat kali ini, diharapkan para pelatih dapat mengaplikasi apa yang telah diajar berpandukan modul-modul sedia ada," kata Presiden Tunas Juara FC, Datuk Khaidir Buyong yang juga bekas pemain bola sepak kebangsaan dan jurulatih Perak serta Selangor.

Felda rai media Selangor

Posted:

Felda rai media Selangor

Felda rai media Selangor


HALIMATON (depan enam dari kiri) dan Mohamad Khairudin (depan tujuh dari kiri) bergambar bersama kakitangan Seranta Felda di Kota Damansara, Selangor baru-baru ini.


MESRA. Kira-kira 20 pengamal media diraikan pada satu majlis ramah mesra media bersama Pengarah Seranta Felda, Jabatan Perdana Menteri, Mohamad Khairudin Mohamad yang diadakan di Kelab Golf Monterez, Kota Damansara, Selangor baru-baru ini.

Majlis yang turut dihadiri Ahli Dewan Undangan Negeri Kota Damansara, Halimaton Saadiah Bohan itu bertujuan untuk mengeratkan lagi hubungan antara pihak Felda bersama media agar terus menjadi rakan yang lebih akrab.

Pada majlis itu, Mohamad Khairudin turut menerangkan tanggungjawab pihak seranta yang bukan sahaja menjadi ejen bagi menerangkan aktiviti yang dijalankan Felda, bahkan sebagai pemudah cara bagi hal tersebut.

150 peminat astronomi dunia berkumpul di PD

Posted:

150 peminat astronomi dunia berkumpul di PD

150 peminat astronomi dunia berkumpul di PD


PEMINAT astronomi menggunakan teleskop untuk merakamkan objek di langit dalam program One Sky di Port Dickson, Negeri Sembilan baru-baru ini.


PENDEDAHAN. Seramai 150 peminat astronomi dari seluruh dunia menyertai program One Sky yang diadakan di Balai Cerap Baitul Hilal, Port Dickson (PD), Negeri Sembilan baru-baru ini.

Program kerjasama antara Majlis Agama Islam Negeri Sembilan dan Falak Online itu adalah yang pertama diadakan dengan Malaysia kali pertama menjadi tuan rumah.

Pengurus Balai Cerap, Ahmad Zaki Hamzah berkata, peserta diberi peluang merakam objek di langit menggunakan teleskop dan dimuat naik ke dalam Facebook atau Google plus dengan menggunakan aplikasi Htex Onesky.

"Melalui cara itu, mereka dapat berkongsi dengan pengguna aplikasi tersebut yang berada di seluruh dunia," katanya.

Antara negara yang menyertai ialah India, Pakistan, Australia, New Zealand, Jepun dan Amerika Syarikat.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved