Isnin, 7 April 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Komuniti Orissa di Jempol sambut pesta warna

Posted:

Komuniti Orissa di Jempol sambut pesta warna

Komuniti Orissa di Jempol sambut pesta warna

SEBAHAGIAN daripada 200 masyarakat India komuniti Orissa menabur serbuk warna semasa meraikan sambutan festival warna di Taman Bahau, Jempol, Negeri Sembilan baru-baru ini.


RAI. Kira-kira 200 masyarakat India dari komuniti Orissa meraikan sambutan festival warna di Taman Bahau dekat Jempol, Negeri Sembilan baru-baru ini.

Pengerusi Persatuan Orissa Jempol, S.Sudhiro berkata, acara tahunan itu diadakan untuk merapatkan hubungan sesama komuniti Orissa.

"Pelbagai warna digunakan semasa festival berlangsung dan masyarakat India percayai warna-warna ini dapat mengurangkan penyakit seseorang.

"Acara ini biasanya diadakan pada bulan Mac dan diraikan selama sebulan," katanya.

Karnival Kerjaya 2014 untuk warga Sungai Petani

Posted:

Karnival Kerjaya 2014 untuk warga Sungai Petani

Karnival Kerjaya 2014 untuk warga Sungai Petani


MOHD. ASRI (tengah) menyampaikan cenderamata kepada salah seorang pengunjung semasa merasmikan Karnival Kerjaya 2014 di SMK Teluk Bayu, Sungai Petani, Kedah baru-baru ini.


KARNIVAL. Pergerakan Puteri dan Pemuda UMNO Bahagian Sungai Petani menganjurkan Karnival Kerjaya 2014 di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Teluk Bayu, Sungai Petani, Kedah baru-baru ini.

Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Sungai Petani, Mashitoh Mohamad Yusof berkata, sebanyak 21 agensi pekerjaan khususnya di sekitar Kedah dan Pulau Pinang telah menjayakan karnival itu.

"Program yang julung kali diadakan di daerah ini bagi memberi peluang kepada masyarakat setempat mencari pekerjaan bersesuaian untuk meningkatkan lagi taraf ekonomi," katanya.

Turut hadir ke program itu Pengarah Bahagian Perkhidmatan Pekerjaan Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia, Mohd. Asri Abd. Wahab.

Syabas bantu tiga keluarga susah

Posted:

Syabas bantu tiga keluarga susah

Syabas bantu tiga keluarga susah


HASIMAH (kanan) menyampaikan bantuan kepada Embun Jaafar (tengah) pada program Pemberian Air Percuma Tabung Budi di Kuala Selangor, Selangor baru-baru ini.


BANTUAN. Tiga keluarga kurang berkemampuan menerima bantuan Tabung Budi Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) di Kuala Selangor, Selangor baru-baru ini.

Pengurus Seksyen Tabung Budi Syabas, Hasimah Che Mat Din berkata, mereka ialah Embun Jaafar, 77, Che Liah Mohammad Ariff, 74 dan Salmiah Mat Isa, 39.

Katanya, sebelum ini, bekalan air bersih di kediaman ketiga-tiga penerima itu telah dipotong pada sekitar bulan Februari lalu apabila masing-masing gagal menjelaskan tunggakan sekitar RM111.60 hingga RM411.52.

"Selain menerima penyambungan semula bekalan air bersih, tunggakan bil air, caj penyambungan semula dan bil air bulanan mereka dalam tempoh enam bulan juga akan dilunaskan oleh Tabung Budi," ujarnya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved