Ahad, 20 April 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


32,000 pelatih PLKN berjaya tamatkan latihan

Posted:

32,000 pelatih PLKN berjaya tamatkan latihan

32,000 pelatih PLKN berjaya tamatkan latihan


ABDUL RAHIM (belakang, lima dari kiri) bergambar bersama sebahagian daripada pelatih PLKN selepas Majlis Penutup PLKN Kumpulan 1, Siri 11 (2014) di Kem PLKN Geo Kosmo, Kuala Kubu Bharu, Selangor baru-baru ini.


TAMAT LATIHAN. Seramai 32,000 pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) berjaya menamatkan latihan di 79 kem secara serentak di seluruh negara baru-baru ini.

Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Abdul Rahim Bakri berkata, Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN) sedang dalam peringkat cadangan untuk memasukkan 'Tarian Perang' sebahagian modul baharu PLKN.

"Tarian Perang diperkenalkan sebagai tarikan baharu dalam usaha kerajaan meningkatkan kefahaman patriotisme dan semangat cintakan tanah air," katanya ketika hadir meraikan Majlis Penutup PLKN Kumpulan 1, Siri 11 (2014) di Kem PLKN Geo Kosmo, Kuala Kubu Bharu, Selangor.

Turut hadir Timbalan Ketua Pengarah (Pengurusan) JLKN, Rozainor Ramli.

Kanak-kanak tadika ceria sertai sukan tahunan

Posted:

Kanak-kanak tadika ceria sertai sukan tahunan

Kanak-kanak tadika ceria sertai sukan tahunan


SEBAHAGIAN daripada murid Taman Didikan Kanak-Kanak Cahaya Nurani menyanyikan lagu tadika sebelum memulakan acara sukan di padang permainan Desa Pinggiran Bayu, Mantin, Negeri Sembilan baru-baru ini.


CERIA. Seramai 86 murid dari Taman Didikan Kanak-Kanak (tadika) Cahaya Nurani, Mantin, Negeri Sembilan menyertai sukan tahunan kali ke-12 pusat asuhan itu di padang permainan Desa Pinggiran Bayu, Mantin, Negeri Sembilan baru-baru ini.

Menurut Pengetuanya, Misliza Mohni, pelbagai acara diadakan membabitkan kanak-kanak berumur empat hingga enam tahun dari tiga cawangannya masing-masing dari Pinggiran Bayu 1, Pinggiran Bayu 2 dan Seri Pajam.

"Kami mengadakan program sebegini adalah untuk menanam semangat kesukanan dan mengeratkan hubungan antara kanak-kanak termasuk ahli keluarga yang lain," katanya kepada pemberita.

Beberapa acara menarik yang diatur seperti lari dengan baton, lari dengan terompah, lari ikat kaki berpasangan dan tarik bola dengan gelung.

Penduduk kurang bernasib baik dibantu

Posted:

Penduduk kurang bernasib baik dibantu

Penduduk kurang bernasib baik dibantu


SULAIMAN (belakang, enam dari kiri) bergambar bersama ahli-ahli Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO selepas menyertai program membantu rakyat di sekitar Bandar Jugra, Kuala Langat, Selangor baru-baru ini.


BANTUAN. Kira-kira 200 penduduk yang kurang bernasib baik di sekitar Bandar Jugra, Kuala Langat, Selangor baru-baru ini menerima bantuan wang tunai dan barangan keperluan harian sumbangan daripada UMNO Bahagian Kuala Langat.

Ketuanya, Datuk Sulaiman Mohd. Karli berkata, program turun padang itu bertujuan meneruskan agenda Barisan Nasional untuk membantu penduduk yang terlantar di rumah akibat uzur, lumpuh dan menderita penyakit kronik.

"Pihak kami juga mengusahakan agar mana-mana pesakit ini untuk mendapat bantuan sewajarnya dari Jabatan Kebajikan Masyarakat.

"Kita perlu sedar, hari ini segala kos kehidupan naik mendadak seiring perkembangan ekonomi dunia, maka kita terpanggil untuk membantu golongan yang terkesan dengan kenaikan itu dengan memberi mereka bantuan sepatutnya," katanya baru-baru ini.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved