Ahad, 19 Januari 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Penghargaan bekas kakitangan, penaja Persatuan Veteran RTM

Posted:

Penghargaan bekas kakitangan, penaja Persatuan Veteran RTM

Penghargaan bekas kakitangan, penaja Persatuan Veteran RTM

SEBAHAGIAN daripada ahli PVRTM yang hadir pada majlis Menjunjung Budi di Restoran Khadijah's Kitchen, Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini.


DIHARGAI. Kira-kira 40 orang bekas kakitangan dan penaja Persatuan Veteran RTM (PVRTM) menghadiri majlis Menjunjung Budi anjuran persatuan itu dengan kerjasama restoran Khadijah's Kitchen yang diadakan di restoran itu di Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini.

Presiden PVRTM, Latiffah Sidek berkata, majlis itu diadakan bagi menghargai usaha dan sumbangan pihak penaja yang telah banyak membantu persatuan itu.

"Pada tahun ini, PVRTM bercadang akan menambah ahli dengan bergerak aktif mengenal pasti ahli-ahli yang memerlukan bantuan," katanya.

Antara penaja yang menerima penghargaan pada majlis tersebut termasuk Datuk Khadijah Ibrahim, Datuk Yusni Hamid, Tourism Malaysia (Melaka), Bayu Lagoon Park Resort dan Dr. Azimuth Global Network.

Orentasi pegawai tentera di UPNM

Posted:

Orentasi pegawai tentera di UPNM

Orentasi pegawai tentera di UPNM


ZULKIFLI (barisan depan empat dari kiri) bersama pengurusan kanan UPNM bergambar dengan pelajar baharu Diploma Pengajian Strategik dan Pertahanan pada Majlis Orientasi Pelajar Baharu di universiti itu di Kem Sungai Besi, Kuala Lumpur baru-baru ini.


ORIENTASI. Seramai 165 pegawai tentera termasuk 45 orang dari pelbagai negara menghadiri Majlis Orientasi Pelajar Baharu Program Diploma Eksekutif Pengajian Strategi dan Pertahanan di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Kem Sungai Besi, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Naib Canselornya, Jeneral Tan Sri Zulkifli Zainal Abidin berkata, UPNM sentiasa akan menambah baik kurikulum sedia ada mengikut persekitaran dan peredaran masa supaya ia kekal relevan.

"Ia merupakan langkah bijak oleh Kementerian Pertahanan mengambil alih program ini dari Universiti Malaya sejak dua tahun lepas bagi memperkasa dan memantapkan lagi pengetahuan dalam bidang pertahanan negara," katanya.

Turut hadir pada majlis berkenaan Komandan Markas Turus Angkatan Tentera, Brig. Jeneral, Datuk Ismet Nayan Ismail, Dekan Fakulti Pengajian dan Pengurusan Pertahanan, Prof. Datuk Dr. Wan Hashim Wan Teh serta pengurusan tertinggi dan pegawai-pegawai kanan UPNM.

Kayuhan basikal IPG sejauh 170 kilometer

Posted:

Kayuhan basikal IPG sejauh 170 kilometer

Kayuhan basikal IPG sejauh 170 kilometer


PARA peserta program Kayuhan Transformasi Pendidikan IPG Zon Timur singgah di Masjid Kampung Fikri sebelum meneruskan perjalanan ke IPG Kampus Sultan Mizan, Besut baru-baru ini.


BERBASIKAL. Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Datuk Razali Ismail, Kuala Terengganu, Terengganu dengan kerjasama Majlis Belia Daerah Setiu (MBDS) menganjurkan program Kayuhan Transformasi Pendidikan IPG Zon Timur 2014 di Setiu baru-baru ini.

Pengerusi MBDS, Zokri Othman berkata, kayuhan membabitkan peserta berbasikal sejauh 170 kilometer disertai 25 pelatih guru dan 10 pensyarah dari IPG Kampus Datuk Razali Ismail mengayuh basikal bermula dari kampusnya sehingga ke IPG Kampus Kota Bharu, Kelantan.

"Sebelum mereka tiba di Kampus Kota Bharu,para peserta terbabit bermalam di IPG Kampus Sultan Mizan, Besut dan kemudian singgah di Masjid Kampung Fikri untuk solat Zohor dan makan tengah hari," katanya.

Program itu berlangsung selama dua hari bertujuan merapatkan hubungan dalam kalangan pelatih guru dari tiga IPG berkenaan.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved