Isnin, 30 Disember 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Perwani anjur majlis Berendoi Perdana 50 bayi di Shah Alam

Posted:

Perwani anjur majlis Berendoi Perdana 50 bayi di Shah Alam

Perwani anjur majlis Berendoi Perdana 50 bayi di Shah Alam

IBU bapa yang terlibat dalam program Berendoi Perdana 2013 bergambar beramai-ramai pada majlis yang diadakan di Kompleks Taman Seni Islam, Shah Alam, Selangor baru-baru ini.


BERENDOI. Seramai 50 bayi berusia tiga hingga lima bulan diraikan dalam majlis Berendoi Perdana anjuran Pertubuhan Wanita (Perwani) di bawah Jabatan Pembangunan Wanita di Taman Seni Islam, Seksyen 10, Shah Alam, Selangor baru-baru ini.

Program kali keempat anjuran Perwani Anggerik dan Batu Tiga itu diserikan dengan selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW, marhaban, berzanji, alunan ayat suci al-Quran dan juga nasyid berunsur nasihat.

Ketua Wanita UMNO Shah Alam, Jumaeah Masdi berkata, program tersebut itu akan terus dijadikan sebagai program tahunan buat Perwani.

Malah, pihaknya turut bercadang setiap Wanita UMNO cawangan menubuhkan kumpulan marhaban masing-masing bagi mengeratkan hubungan sesama mereka di samping dapat dijadikan sebagai medium bagi majlis ilmu yang lain.

Majlis itu turut dihadiri Timbalan Ketua UMNO Bahagian Shah Alam, Datuk Abdul Rahim Mat Sah.

Kimma bantu 104 pelajar buat persiapan sekolah

Posted:

Kimma bantu 104 pelajar buat persiapan sekolah

Kimma bantu 104 pelajar buat persiapan sekolah


SYED IBRAHIM (barisan belakang tengah) bergambar bersama penerima bantuan pada majlis Penyampaian Bantuan Persekolahan Pelajar India Muslim di Seremban, Negeri Sembilan baru-baru ini.


BANTU. Seramai 104 pelajar menerima bantuan persekolahan daripada Kongres India Muslim Malaysia (Kimma) pada majlis Penyampaian Bantuan Persekolahan Pelajar India Muslim sesi 2014 di Dewan Wisma UMNO di Seremban, Negeri Sembilan baru-baru ini.

Presiden Kimma, Senator Datuk Syed Ibrahim Kader berkata, bantuan berupa wang tunai itu diharapkan dapat meringankan beban keluarga bagi membuat persiapan persekolahan anak-anak pada musim persekolahan akan datang.

Katanya, semua pelajar yang menerima sumbangan itu dipilih daripada keluarga berpendapatan rendah dari negeri itu.

"Pada tahun ini, Kimma menyampaikan bantuan yang sama kepada golongan yang kurang berkemampuan di seluruh negara," katanya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved