Jumaat, 14 Jun 2013

Kosmo Online


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


Harimau Malaya semakin berani

Posted:

Harimau Malaya semakin berani

Harimau Malaya semakin berani

14/06/2013 9:23pm

KUALA LUMPUR - Tiga perlawanan, dua kekalahan dan satukemenangan bukan menjadi asas untuk penanda ukur tahap keupayaan skuad Harimau Malaya dalam siri perlawanan persahabatan di bumi Australia.

Sebaliknya, ketua jurulatih skuad kebangsaan, Datuk K. Rajagobal menegaskan, beliau gembira menyaksikan perubahan positif terutama moral barisan pemainnya yang kini dilihat semakin 'berani' untuk menyerang asakan lawan.

Semalam, skuad Harimau Malaya tewas 0-2 kepada kelab Australia, Marconi Stallions sebelum menang selesa 4-0 terhadap Sydney Olimpik (11 Jun) dan tewas kepada Canberra FC pada aksi sulung persahabatan dengan merakamkan keputusan 2-3 pada 6 Jun lalu.

Mengulas lanjut, Rajagobal menyifatkan matlamat skuad kebangsaan sepanjang di bumi Kangaroo itu dilihat menemui sasaran sebenarnya.

"Pada aksi terakhir menentang Marconi, kita boleh di katakan menguasai perlawanan berbanding pasukan tuan rumah. Satu perlawanan menarik, laju dan saya tetap berpuas hati walaupun kalah," katanya selepas tamat perlawanan itu semalam. - KOSMO!

Komitmen saya hanya untuk FC Ryukyu - Wan Zack

Posted:

Komitmen saya hanya untuk FC Ryukyu - Wan Zack

Komitmen saya hanya untuk FC Ryukyu - Wan Zack

14/06/2013 9:25pm

KUALA LUMPUR - Pemain sayap FC Ryukyu, Wan Zack Haikal Wan Nor mendedahkan dia tidak akan mudah terpengaruh dengan sebarang tawaran dari mana-mana pasukan.

Sebaliknya, Wan Zack menegaskan, dia mahu memberikan fokus sepenuhnya kepada kelab divisyen tiga Jepun ter sebut.

Anak jati Maran, Pahang itu memberitahu, dia masih menghormati kontrak dua tahun bersama FC Ryukyu.

"Namun, selepas mendapat bantuan dari jurulatih (Ong Kim Swee), beliau telah berbincang dengan Naib Presiden Ek sekutif FC Ryukyu, Sotaro Shinoda mengenai masalah saya dan saya yakin perkara itu akan diselesaikan dengan cara lebih profesional," katanya ketika dihubungi Kosmo! di Okinawa, Jepun hari ini. - KOSMO!

Pertunjukan fesyen koleksi busana 3D pertama di Asia

Posted:

Pertunjukan fesyen koleksi busana 3D pertama di Asia

Pertunjukan fesyen koleksi busana 3D pertama di Asia

14/06/2013 8:52pm

KUALA LUMPUR - Buat julung-julung kalinya, pertunjukkan fesyen koleksi busana bercorak tiga dimensi (3D) baharu berlangsung di negara ini petang tadi.

Koleksi 3D ini merupakan yang pertama dihasilkan di rantau Asia.

Pereka fesyen terkemuka, Melinda Looi berkata, ia merupakan hasil kerjasama dengan syarikat pencetakan Materialise Malaysia.

Menurut Melinda, projek ini melibatkan teknik yang rumit serta memerlukan tenaga mahir bagi merealisasikan setiap rekaannya.

"Setiap helai busana memerlukan lebih kurang lapan bulan untuk disiapkan.

"Rekaan yang telah siap kemudiaannya ditukar menjadi fail 3D dan dihantar ke Belgium untuk dicetak," katanya ketika ditemui di sini hari ini. - KOSMO!

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved