Khamis, 30 Mei 2013

Kosmo Online


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


Polis Johor siasat guru ucap kata-kata berbau hasutan

Posted:

Polis Johor siasat guru ucap kata-kata berbau hasutan

Polis Johor siasat guru ucap kata-kata berbau hasutan

30/05/2013 9:53pm

JOHOR BAHRU - Polis Johor sebentar tadi mengesahkan menerima satu laporan terhadap seorang guru yang mengucapkan kata-kata berbau hasutan ketika berada dalam bilik darjah tingkatan dua di sebuah sekolah menengah di Gelang Patah di sini.

Ujar kenyataan, satu perenggan itu, laporan berkenaan telah diterima pada pukul 10 pagi tadi.

Aduan berkenaan kini disiasat di bawah Akta Hasutan. - KOSMO!

Bekas ketua jurulatih olahraga digantung 10 tahun

Posted:

Bekas ketua jurulatih olahraga digantung 10 tahun

Bekas ketua jurulatih olahraga digantung 10 tahun

30/05/2013 9:37pm

KUALA LUMPUR - Bekas ketua jurulatih olahraga, Harun Rasheed Othman dikenakan hukuman gantung selama 10 tahun oleh bermula 12 September 2011 selepas didakwa terlibat dengan kontroversi enam atlet tidak mengikuti ujian antidoping dua tahun lalu.

Lima atlet yang terlibat iaitu tiga daripada kuartet 4x100 meter wanita, Norjannah Hafiszah Jamaludin, Nurul Sarah Abdul Kadir, Siti Zubaidah Adabi, Yee Yi Ling serta pelari pecut, Mohamad Noor Imran Hadi digantung dua tahun bermula 24 Mei tahun ini.

Begitupun, seorang lagi atlet kuartet 4x100 meter, Siti Fatimah Mohamad yang memberi kerjasama untuk mem bantu siasatan digantung selama 18 bulan bermula tarikh yang sama.

Menurut Presiden Kesatuan Olahraga Malaysia (KOM), Datuk Zainal Abidin Ahmad, hukuman tersebut dikenakan oleh Mahkamah Timbang Tara Sukan (CAS) di atas rayuan Agensi Antidoping Dunia (WADA) pada 7 Mei tahun lalu.

"Permintaan rayuan ini telah dibenarkan oleh CAS, keputusan yang telah diambil oleh MNF pada 2 Februari 2012 telah diketepikan dan para atlet digantung bermula tarikh keputusan ini dikeluarkan.

"Selain itu, semua pertandingan yang diambil oleh atlet-atlet ini sejak 24 Mei 2011 tidak diiktiraf sehingga tarikh pergantungan berakhir termasuk juga kemenangan yang diraih," kata Zainal Abidin ketika mengadakan sidang akh bar di Bukit Jalil hari ini. - KOSMO!

PBNJ mahu FAM lebih adil, neutral mengenai keputusan perlawanan semula

Posted:

PBNJ mahu FAM lebih adil, neutral mengenai keputusan perlawanan semula

PBNJ mahu FAM lebih adil, neutral mengenai keputusan perlawanan semula

30/05/2013 9:34pm

JOHOR BHARU - Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) menggesa Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) supaya lebih adil dan neutral berhubung penetapan soal perlawanan semula separuh akhir kedua antara Johor Darul Takzim (DT) dengan Pahang yang akan dilangsungkan pada Sabtu ini di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Dalam satu kenyataan kepada media sebentar tadi PBNJ berkata, FAM sepatutnya menjadi organisasi pentadbir bolasepak Malaysia mesti telus dan adil.

"Tujuan bermain di gelanggang berkecuali adalah supaya berlaku adil kepada kedua-dua pasukan. Harus diingat bahawa Pahang dihukum kerana gagal mengambil langah-langkah keselamatan yang cukup dalam perlawanan yang sepatutnya berlangsung pada 28 Mei yang lalu.

"Kini mereka diberikan keistimewaan bermain dan bertindak selaku tuan rumah di Stadium Nasional Bukit Jalil yang mampu menampung lebih 80,000 penyokong yang mana hasil jualan tiket akan dikaut oleh Persatuan Bolasepak Negeri Pahang.

"Ini bukanlah satu denda, tetapi hadiah buat PBN Pahang. PBNJ telah memohon supaya perlawanan pada hari Sabtu ini diadakan dalam stadium tanpa penonton kerana mengutamakan keselamatan penyokong, memandangkan situasi masih lagi tegang daripada insiden Selasa lepas," kata kenyataan itu lagi. - KOSMO!

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved