Khamis, 17 Januari 2013

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Kem Lok Kawi terima Pegawai Memerintah baharu

Posted:

Kem Lok Kawi terima Pegawai Memerintah baharu

Kem Lok Kawi terima Pegawai Memerintah baharu


MOHAMAD AZMI (empat dari kiri) pada majlis penyerahan tugas kepada Ahmad Jaidi Ali (empat dari kanan) di Kem Lok Kawi, Sabah baru-baru ini. Turut kelihatan Ranjit Singh (tengah).


SERAH TUGAS. Pegawai Memerintah 71 Woksyop Divisyen Kem Lok Kawi, Leftenan Kolonel Mohamad Azmi Awang Noh baru-baru ini menyerahkan tugasnya kepada penggantinya, Leftenan Kolonel Ahmad Jaidi Ali.

Majlis penyerahan tugas yang dilakukan di pekarangan ibu pejabat 71 Woksyop Divisyen Kem Lok Kawi, Kota Kinabalu disaksikan oleh Panglima 5 Briged, Brigedier Jeneral Datuk Ranjit Singh Ramday.

Mohamad Azmi yang akan bertugas sebagai Pegawai Staf 1 di Kementerian Pertahanan berkata, beliau amat berpuas hati kerana dapat menyumbang bakti dan meraih pelbagai kejayaan sepanjang tiga tahun bertugas di kem itu.

Agih bantuan kerusi roda

Posted:

Agih bantuan kerusi roda

Agih bantuan kerusi roda


SAID ANUAR (dua dari kanan) dan Norlin (dua dari kiri ) bergambar bersama salah seorang penerima sumbangan kerusi roda di Gombak baru-baru ini.


SUMBANGAN. Barisan Nasional (BN) bagi kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia baru-baru ini mengagihkan sumbangan tiga buah kerusi roda kepada golongan tua dan kurang upaya di kawasan Gombak baru-baru ini.

Penyelaras BN DUN Gombak Setia, Datuk Said Anuar Said Ahmad berkata, bantuan tersebut diharap dapat memberi keselesaan kepada golongan yang memerlukan.

Turut hadir pada majlis itu ialah Ketua Wanita UMNO Cawangan Kampung Simpang Tiga, Norlin Mohd. Nor.

Said Anuar turut menyeru semua pihak yang memerlukan bantuan agar tampil membuat aduan bagi membolehkan kerajaan menyalurkan bantuan sama ada dalam bentuk kerusi roda atau sumbangan lain yang sesuai.

Waris penanam getah pertama terima penghargaan RISDA

Posted:

Waris penanam getah pertama terima penghargaan RISDA

Waris penanam getah pertama terima penghargaan RISDA


TUJUH orang waris Mohammad Isa (duduk di hadapan) bergambar pada majlis penghargaan daripada pihak RISDA di Kuala Kangsar baru-baru ini.


HARGAI. Tujuh waris Mohammad Isa Pandak Mat Aris iaitu individu pertama menanam benih pokok getah di negara ini menerima penghargaan daripada Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA) pada satu majlis di Kuala Kangsar, Perak baru-baru ini.

Pengerusi RISDA, Tan Sri Rahim Tamby Chik berkata, penghargaan sempena ulang tahun penubuhan RISDA ke-40 bertujuan memperingati peranan Mohammad Isa menanam pokok getah itu 136 tahun lalu.

Beliau berkata, pokok getah yang masih hidup subur bersebelahan Pejabat Tanah dan Daerah Kuala Kangsar itu bukti komoditi terbabit pernah menjadi menyumbang utama ekonomi negara.

Tujuh waris Mohammad Isa ialah Nizam Musa, 46, Mohammad Ali Samsuddin, 60, Putri Umi Kalsum Megat Ismail, 86, Ali Alang Dahamit, 71, Roslan Ali, 46, Rosnah Musa, 48, dan Bakiah Musa, 56.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved