Ahad, 23 Disember 2012

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


UTP serah peralatan sekolah kepada anak yatim

Posted:

UTP serah peralatan sekolah kepada anak yatim

UTP serah peralatan sekolah kepada anak yatim


ABDUL RAHIM (duduk depan,tengah) bergambar bersama anak-anak yatim yang menerima bantuan persekolahan di Seri Iskandar, Tronoh baru-baru ini.


BAKTI. Universiti Teknologi Petronas (UTP) baru-baru ini telah menyampaikan bantuan peralatan persekolahan kepada 348 anak yatim dari seluruh Perak di Seri Iskandar, Tronoh.

Naib Canselor UTP, Datuk Dr. Abdul Rahim Hashim berkata, ia merupakan sebahagian daripada program tanggungjawab sosial korporat 'Menggapai Impian' bermula tahun 2007.

Katanya, anak yatim itu merupakan penghuni di 13 rumah kebajikan di sekitar Perak.

"Melalui sumbangan keperluan pembelajaran itu, mereka boleh memulakan sesi persekolahan baharu dengan lebih bersemangat," katanya.

BN rai 210 murid cemerlang dalam peperiksaan UPSR

Posted:

BN rai 210 murid cemerlang dalam peperiksaan UPSR

BN rai 210 murid cemerlang dalam peperiksaan UPSR


AHMAD NAWAWI (berdiri, tengah) bersama sebahagian daripada murid yang mencatat keputusan cemerlang dalam UPSR di Shah Alam baru-baru ini.


PENGHARGAAN. Seramai 210 murid yang mencatat keputusan cemerlang dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2012 dirai pada Majlis Anugerah Kecemerlangan di Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 24 di Shah Alam baru-baru ini.

Mereka merupakan murid daripada 11 buah sekolah termasuk Sekolah Kebangsaan Seksyen 19 dan Sekolah Jenis Kebangsan Tamil Ladang Ebor di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Tiga.

Penyelaras BN DUN Batu Tiga, Zulkurnain Md. Ruslan berkata, majlis itu diadakan sebagai inisiatif pihaknya untuk merangsang murid lain supaya mencontohi mereka yang telah berjaya mencapai keputusan cemerlang dalam peperiksaan.

"Ini salah satu cara untuk memastikan setiap murid di DUN ini belajar bersungguh-sungguh sekali gus mencatat keputusan cemerlang dan seterusnya mengharumkan nama keluarga mereka sendiri," katanya.

Hadir sama Penyelaras BN Parlimen Shah Alam, Datuk Ahmad Nawawi Md. Zin yang menyampaikan hadiah wang tunai dan sijil penghargaan kepada semua murid cemerlang.

Murid miskin terima sumbangan Pencinta

Posted:

Murid miskin terima sumbangan Pencinta

Murid miskin terima sumbangan Pencinta


MOHD. SHARIFF (tengah) bergambar bersama pelajar selepas menyerahkan bantuan pakaian sekolah di Butterworth baru-baru ini.


BANTU. Seramai 60 murid dan pelajar sekolah keluarga miskin di sekitar Parlimen Tasek Gelugor, Pulau Pinang telah menerima sumbangan pakaian seragam sekolah menjelang musim persekolahan yang akan dibuka tidak lama lagi.

Kesemua pakaian tersebut disumbangkan oleh Persatuan Warga Cinta Negara Malaysia (Pencinta) Pulau Pinang.

Ia telah disampaikan oleh bekas Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Datuk Seri Mohd. Shariff Omar di Teluk Air Tawar, Butterworth, Pulau Pinang baru-baru ini.

Pengerusi Pencinta Pulau Pinang, Farizan Othman berkata, sumbangan tersebut diberikan bagi meringankan beban keluarga berkenaan yang rata-ratanya terdiri daripada golongan ibu tunggal dan orang miskin.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved