Selasa, 13 Mei 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


JKKN lawat operasi akhbar

Posted:

JKKN lawat operasi akhbar <i>Kosmo!</i>

JKKN lawat operasi akhbar Kosmo!

ZAMRI (kanan) bergambar bersama staf JKKN ketika mengadakan lawatan di pejabat Kosmo! di Jalan Chan Sow Lin, Kuala Lumpur baru-baru ini.


LAWATAN. Seramai 19 Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dari setiap negeri melakukan lawatan ke pejabat Kosmo! di Jalan Chan Sow Lin, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Kunjungan yang diketuai Khairul Anuar Samsudin disambut oleh Penolong Pengarang Berita Kosmo!, Zamri Rambli.

Menurut Khairul Anuar, tujuan lawatan ini adalah untuk memberi pendedahan kepada pegawai perhubungan awam tentang tugas serta kehendak media dan menimba ilmu dari sudut penerbitan akhbar.

"Kehadiran kami ini dapat berkenalan dan melihat penerbitan Kosmo!," katanya.

50 peserta sertai Pertandingan Boling 2014

Posted:

50 peserta sertai Pertandingan Boling 2014

50 peserta sertai Pertandingan Boling 2014


SEBAHAGIAN pemenang menerima hamper masing-masing pada Pertandingan Boling 2014 di Sejati Bowling Park Avenue, Taman Sejati Indah, Sungai Petani, Kedah baru-baru ini.


ERAT HUBUNGAN. Seramai 50 peserta yang terdiri daripada staf jabatan kerajaan dan pengamal media di Kedah menyertai Pertandingan Boling 2014 yang berlangsung di Sejati Boling Park Avenue Taman Sejati Indah, Sungai Petani, Kedah baru-baru ini.

Pegawai Penerangan Daerah Kuala Muda, Idris Ahmad memberitahu, pertandingan itu diadakan bagi mengeratkan hubungan antara kakitangan jabatan kerajaan dan pengamal media di daerah itu.

Pertandingan anjuran Jabatan Penerangan Daerah Kuala Muda dengan kerjasama Pusat Khidmat Parlimen Merbok dijuarai oleh Pasukan Pejabat Daerah Kuala Muda.

Kunjungan hormat sempena Sukma di Perlis

Posted:

Kunjungan hormat sempena Sukma di Perlis

Kunjungan hormat sempena Sukma di Perlis


ADENAN (tiga dari kanan) menerima maskot Singa Utara daripada Azlan (tiga dari kiri) sempena jemputan Sukma ke-17 di Perlis di Wisma Bapa Malaysia, Kuching, Sarawak baru-baru ini.


JEMPUTAN. Menteri Besar Perlis, Azlan Man mengadakan kunjungan hormat terhadap Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Adenan Satem di Wisma Bapa Malaysia di Kuching, Sarawak baru-baru ini.

Kunjungan itu bertujuan mengundang secara rasmi kontinjen Sarawak untuk mengambil bahagian dalam Sukan Malaysia (Sukma) ke-17 di Perlis bermula 24 Mei sehingga 4 Jun ini.

Azlan Man berkata, kunjungan itu merupakan tradisi bagi mana-mana tuan rumah Sukma untuk menjemput setiap kontinjen pada temasya tersebut termasuk Sarawak.

"Kami di Perlis sudah bersedia untuk menerima kunjungan semua 15 kontinjen negeri yang mengambil bahagian pada temasya kali ini," katanya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved