Ahad, 15 September 2013

Kosmo Online


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


HUSM cari keluarga jenazah tidak dituntut

Posted:

HUSM cari keluarga jenazah tidak dituntut

HUSM cari keluarga jenazah tidak dituntut

15/09/2013 9:23pm

KOTA BHARU - Jabatan Forensik Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian meminta keluarga seorang lelaki menuntut jenazahnya yang meninggal dunia Rabu lalu untuk urusan pengebumian.

Petugas jabatan berkenaan, Azizi Shafie berkata, lelaki berkenaan dikenali sebagai Mohamad Yusof Mael berusia dalam lingkungan 30-an.

Menurutnya, Mohamad Yusof meninggal dunia pada pukul 1.45 tengah hari Rabu lalu di hospital tersebut setelah dipercayai menghidapi penyakit paru-paru berair.

Azizi memberitahu, ketiadaan sebarang dokumen pengenalan diri menyebabkan pihak hospital sukar menghubungi keluarga atau kenalan jenazah terbabit.

Bagaimanapun katanya, maklumat ringkas mengenai nama jenazah tersebut didapati hasil perbualan dengan imam masjid berkenaan.

Orang ramai atau keluarga jenazah boleh menghubungi Jabatan Forensik HUSM melalui talian 09-7673311 atau menjalankan pengecaman mayat di hospital tersebut. - KOSMO!

KPTM sasar lahir 400 usahawan

Posted:

KPTM sasar lahir 400 usahawan

KPTM sasar lahir 400 usahawan

15/09/2013 9:19pm

KOTA BHARU - Kolej Poly-Tech Mara (KPTM) me nyasarkan untuk melahirkan seramai 400 usahawan dalam kalangan pelajarnya sehingga penghujung tahun ini melalui program pembangunan keusahawanan.

Timbalan Presiden Hal Ehwal Pelajar KPTM, Dr. Wan Sabri Wan Hussin berkata, sasaran tersebut mampu di realisasikan melalui hasil bantuan dan tunjuk ajar yang diberikan oleh pihak Majlis Amanah Rakyat (Mara).

Menurutnya, program pembangunan usahawan dalam kalangan pelajar KPTM yang dimulakan sejak 2011 lalu menekankan konsep latihan, kesedaran dan sumbangan idea dalam mengembangkan potensi pelajar ke arah bidang berkenaan.

"Melalui program ini kita dapat memupuk budaya usa hawan di dalam diri pelajar. Menjadi harapan kita adalah untuk memastikan mereka yang menyertai program ini mampu berdikari sebaik sahaja keluar dari KPTM.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Pertandingan Akhir Saudagar Air 2013 KPTM di sini hari ini. - KOSMO!

Kapal bersauh tanpa kebenaran ditahan APMM

Posted:

Kapal bersauh tanpa kebenaran ditahan APMM

Kapal bersauh tanpa kebenaran ditahan APMM

15/09/2013 9:12pm

JOHOR BAHRU - Maritim Malaysia (APMM) Wilayah Selatan berjaya menahan sebuah kapal yang dipercayai melakukan kesalahan bersauh tanpa kebenaran di perairan Pengerang, Kota Tinggi, lewat petang semalam.

Ketua Penguat Kuasa Maritim Daerah Tanjung Sedili, Komander Maritim Amran Daud berkata, kapal Sun Rise 689 ditahan kira-kira pukul 7.20 malam ketika bersauh pada kedudukan 2 batu nautika selatan Pulau Mungging.

Menurut Amran, hasil pemeriksaan, pihaknya mendapati kapal terbabit tidak mempunyai dokumen yang sah serta bersauh di kawasan larangan bersauh.

"Kapal yang didaftarkan di Vietnam itu membawa 18 anak kapal terdiri daripada warganegara Vietnam berusia antara 22 hingga 62 tahun. - KOSMO!

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved