Sabtu, 3 Mei 2014

Kosmo Online


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online


MAS minta media tidak dedah jumlah pampasan

Posted:

MAS minta media tidak dedah jumlah pampasan

MAS minta media tidak dedah jumlah pampasan

03/05/2014 10:12pm

KUALA LUMPUR - Penerbangan Malaysia (MAS) meminta pihak media agar tidak mendedahkan jumlah pampasan yang diberikan kepada keluarga penumpang pesawat MH370 yang hilang bagi mengelak kemungkinan berlaku ancaman keselamatan.

Naib Presiden Kanan Komunikasi Strategik MAS, Datuk Najmuddin Abdullah berkata, anggota keluarga penumpang turut membuat permintaan yang sama.

"MAS tidak mendedahkan sebarang maklumat mengenai jumlah pampasan seperti yang diperoleh media dan kami percaya ia diperoleh dari sumber lain.

"Oleh itu MAS memohon kerjasama media agar menarik balik segala artikel yang diterbitkan menyatakan jumlah pampasan," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Tambahnya, jumlah itu hanya akan diberitahu kepada keluarga penumpang dan dilakukan para kaunselor MAS dan adalah penting pihak media menghormati keselamatan dan privasi keluarga penumpang. - Bernama

Anggota PBTM layak mohon bantuan rumah

Posted:

Anggota PBTM layak mohon bantuan rumah

Anggota PBTM layak mohon bantuan rumah

03/05/2014 7:39pm

KEMAMAN - Anggota Persatuan Bekas Tentera Malaysia (PBTM) layak memohon bantuan kerajaan bagi membina rumah baharu atau membaik pulih rumah yang sedia ada.

Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Veteran Angkatan Tentera Malayhsia (ATM), Datuk Mohd. Noor Daud berkata, di bawah program yang sama, ATM turut membaik pulih sebanyak empat unit rumah bekas tentera di seluruh negara.

"Di bawah program itu, kerajaan melalui Kementerian Pertahanan telah meluluskan sebanyak RM45,000 bagi membina setiap unit rumah baharu dan RM11,000 bagi membaik pulih rumah yang sedia ada," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat agung tahunan PBTM cawangan Kemaman di sini hari ini.

Tambahnya, kerajaan sentiasa berusaha untuk menjaga kebajikan setiap anggota tentera yang telah bersara melalui pelbagai bantuan. - Bernama

Polis mula siasat perhimpunan bantah GST - KPN

Posted:

Polis mula siasat perhimpunan bantah GST - KPN

Polis mula siasat perhimpunan bantah GST - KPN

03/05/2014 7:28pm

KUALA LUMPUR - Polis Diraja Malaysia (PDRM) mula menyiasat perhimpunan membantah Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) di sini Khamis lalu, yang didakwa melanggar beberapa syarat Akta Perhimpunan Aman 2012.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, siasatan meliputi, antaranya, tidak memberi notis sebelum mengadakan perhimpunan serta membawa kanak-kanak, bom asap, suar dan senjata tajam seperti pisau.

Bercakap pada sidang media selepas tamat acara menembak bersama media di Lapang Sasar Markas Briged Tengah Pasukan Gerakan Am Cheras hari ini, beliau berkata pihaknya juga masih mengesan individu yang mengasari petugas media melalui rakaman gambar pada perhimpunan itu.

Dalam kejadian itu, tiga jurukamera dikasari sekumpulan peserta berpakaian serba hitam dan menutup muka.

Dua daripada mereka ditumbuk dan disepak manakala seorang lagi terkena balingan kayu. - Bernama

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved