Rabu, 7 Mei 2014

Kosmo Online - Komuniti Kita


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
sumber :-

Kosmo Online - Komuniti Kita


Pameran komputer UiTM pikat pengunjung

Posted:

Pameran komputer UiTM pikat pengunjung

Pameran komputer UiTM pikat pengunjung

SEBAHAGIAN pelajar Fakulti Sains Komputer dan Matematik UiTM, Shah Alam, Selangor menyertai Pameran Sains dan Kejuruteraan di Pusat Sains Negara, Kuala Lumpur baru-baru ini.


PAMERAN. Multimedia Development Corporation (MDeC) bersama Fakulti Sains Komputer dan Matematik Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam, Selangor telah membuka satu ruang pameran sempena program Pameran Sains dan Kejuruteraan di Pusat Sains Negara, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Seramai tujuh pelajar dari Program Sarjana Muda Teknologi Maklumat Kejuruteraan Pintar fakulti itu menyertai pameran tersebut.

Antara aktiviti yang dianjurkan di ruang pameran berkenaan ialah teknik-teknik asas pengaturcaraan komputer.

Program selama tiga hari bermula pada 25 April lalu itu bertujuan memupuk minat pelajar sekolah terhadap bidang sains dan kejuruteraan selain menggalakkan mereka menceburi bidang tersebut sebagai kerjaya.

Kelab Media Kelantan hargai pengorbanan pasukan bomba

Posted:

Kelab Media Kelantan hargai pengorbanan pasukan bomba

Kelab Media Kelantan hargai pengorbanan pasukan bomba


SETIAUSAHA Kelab Media Kelantan menyerahkan sijil penghargaan kepada Razali (dua kanan) sempena Sambutan Hari Anggota Bomba 2014 peringkat Negeri kelantan di Kota Bharu, Kelantan baru-baru ini.


PENGHARGAAN. Kelab Media Kelantan Darul Naim menyerahkan sijil penghargaan kepada Jabatan Bomba dan Penyelamat Kelantan sempena sambutan Hari Anggota Bomba 2014 baru-baru ini.

Sijil penghargaan itu disampaikan oleh Setiausahanya Yatimin Abdullah kepada Timbalan Pengarah Bomba dan Penyelamat negeri, Razali Awang Mat Salleh di Balai Bomba dan Penyelamat Pengkalan Chepa, Kelantan.

Yatimin berkata, sijil tersebut sebagai tanda penghargaan atas sumbangan serta pengorbanan yang diberikan pasukan itu kepada pengamal media negeri ini sepanjang membuat liputan.

"Kami harap jalinan kerjasama ini akan terus berkekalan dan sijil penghargaan ini mampu menyuntik lagi semangat anggota bomba untuk terus memberikan khidmat cemerlang kepada masyarakat," ujarnya.

200 penduduk terima bantuan barangan dapur

Posted:

200 penduduk terima bantuan barangan dapur

200 penduduk terima bantuan barangan dapur


MOHD. AZHAR (dua dari kiri) menyampaikan bantuan barangan dapur kepada salah seorang penduduk di Dewan Orang Ramai Kampung Bahagia, Teluk Intan, Perak baru-baru ini.


PRIHATIN. Seramai 200 penduduk menerima bantuan barangan dapur dalam satu majlis ringkas di Dewan Orang Ramai Kampung Bahagia, Teluk Intan, Perak baru-baru ini.

Yayasan Bina Upaya Darul Ridzwan menyumbangkan bantuan itu yang disampaikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Changkat Jong, Datuk Mohd. Azhar Jamalludin mewakili Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir.

Mohd. Azhar berkata, pada tahun lalu, kerajaan memperuntukkan sebanyak RM11 juta khusus untuk membantu penduduk di seluruh negeri Perak.

"Kerajaan negeri juga meluluskan pembinaan empat padang futsal di Sungai Samak, Kampung Air Hitam, Kampung Selabak dan Kampung Bahagia di Teluk Intan bernilai RM600,000," ujarnya.

Kredit: www.kosmo.com.my

0 ulasan:

Catat Komen

 

Akhbar Kosmo

Copyright 2010 All Rights Reserved